Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 11745 | Bouwkundig element

Architectenwoning Paul Neefs

Schuurhoven 125 (Oud-Turnhout)
Achterin en te midden van de velden gelegen moderne eigen woning van architect P. Neefs uit 1963.


ID: 11747 | Bouwkundig element

Woning Verboven

Staatsbaan 20 (Oud-Turnhout)
Vrijstaande, moderne woning van één bouwlaag onder plat dak, gebouwd in 1962 naar ontwerp van atelier Vanhout-Schellekens.


ID: 11748 | Bouwkundig element

Parochiekerk Onbevlekt Hart van Maria

Steenweg op Mol 159 (Oud-Turnhout)
Vrijstaande kerk, gebouwd in 1955-1956 naar ontwerp van R. Van Steenbergen senior in een vereenvoudigd historicisme.


ID: 27545 | Bouwkundig element

Kasteeldomein Axelwalle

Axelwalle 15 (Oudenaarde)
Het geheel van kasteel met dubbele omgrachting, bossen, landerijen, parken en vijvers bestond tot de jaren 1840. Naar ontwerp van architect A. Degeyter werd een nieuw kasteel in 1978 groter heropgebouwd op de kasteelsite met onder meer gerecupereerde materialen van het voormalige kasteel. De vroegere kelders bleven bewaard. Groots domein langs twee lanen met kastanjebomen te bereiken, namelijk ten zuidwesten langs Axelwalle en ten noordoosten langs Zingem.


ID: 27604 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Duisbeke 6 (Oudenaarde)
Hoeve van het semigesloten type. Brede gekasseide oprit tot de toegangspoort van het erf met doorrit in L-vormig bedrijfsgebouw met stallen parallel aan de straat. Achterin gelegen boerenwoning van zes traveeën onder hoog en steil zadeldak, opklimmend tot eind 18de eeuw. Verder nog mestvaalt, hoog kolenmagazijn en bakhuis van het tweedelige type.


ID: 27440 | Bouwkundig element

Brouwerij Cnudde

Fabrieksstraat 8 (Oudenaarde)
Bakstenen brouwerijcomplex van twee en drie bouwlagen onder zadeldak, in de 19de eeuw zeepziederij. Ten noordoosten, achterin gelegen boerenwoning van het dubbelhuistype uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 27120 | Bouwkundig element

Modernistische school

Fortstraat 47 (Oudenaarde)
Koninklijk Atheneum, opgericht in 1947-49 in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken naar een eigen ontwerp van 1946, gesigneerd door ingenieur Zerck, diensthoofd Bruggen en Wegen. Betonnen skeletbouw met verwerking van gele baksteen en afgedekt door plat dak. Horizontaal geaccentueerd door de vensterregisters met aaneensluitende vensters onder doorgetrokken betonnen latei.


ID: 27122 | Bouwkundig element

Neoclassicistische stadswoning

Generaal Pershingstraat 4 (Oudenaarde)
Neo-Lodewijk XVI-rijhuis van oorspronkelijk twee traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak, van 1928 naar ontwerp van architect H. Cuvelier. Recent verhoogd met een volledig beglaasde dakverdieping naar ontwerp van architect J.P. Decordier.


ID: 27371 | Bouwkundig element

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Fatima

Gentstraat (Oudenaarde)
Bakstenen kapel, gebouwd in 1946 naar ontwerp van architect A. Cheyns. Eénbeukige kapel met voorpuntgevel en bekronend klokkentorentje, rondboogdeur en gekoppelde venstertjes in zijgevel.


ID: 27617 | Bouwkundig element

Brouwerij Roman

Hauwaart 78, 82, 103-105 (Oudenaarde)
In oorsprong teruggaand op de volledig verdwenen afspanning De Clocke, met bijhorende hoeve, maalderij, mouterij en brouwerij. In 1926 aanvang van de volledige vernieuwing van de brouwerij. Voortdurende expansie en modernisering van het bedrijf na de Tweede Wereldoorlog tot op heden, echter met behoud van de bedrijfsgebouwen uit het interbellum naar ontwerp van architect A. Peynsaert. Aanpassing van het gedeelte van het complex rechts van de toegangspoort in de jaren 1950 naar ontwerp van architect V. Peeters met onder andere de burelen en vroegere brouwerswoning. Aan de overkant van de straat, bij het bedrijf horend alleenstaand gewit bakstenen gebouw met industriële functie in landelijke villastijl van circa 1940 en rode bakstenen villa uit begin jaren 1940 naar ontwerp van architect A. Peynsaert.