Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

6293 resultaten


ID: 86877 | Bouwkundig element

Cultureel Centrum Gildhof

Sint-Michielstraat 9 (Tielt)
Cultureel Centrum "Gildhof", gebouwd in 1905 naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke. Gebouw in neo-Vlaamse renaissancestijl met regionalistische inslag van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; leien). Brede schoorsteenvolumes.


ID: 86891 | Bouwkundig element

Station Tielt

Stationsplein 16 (Tielt)
Spoorwegstation gebouwd in 1977 aan de zuidzijde van het plein. Functioneel complex onder platte bedaking met brede betonnen lijsten op muren met bakstenen parement.


ID: 86896 | Bouwkundig element

Hoger gelegen villa in tuin

Stationstraat 52 (Tielt)
Hoger gelegen interbellumvilla in tuin, een verbouwing van 1935 naar ontwerp van architect Albert Impe (Tielt) (gesigneerd in plint) van een in 1874 opgetrokken woonhuis, waar rond de eeuwwisseling hoveniersbaas Theophiel De Brauwer woont. Opdrachtgever voor de grondige verbouwing is Lionel Maes, nijveraar uit Pittem.


ID: 86902 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Stationstraat 73 (Tielt)
Resterend pand van de twee woonhuizen die de broers August en Alfons Verkinderen in 1899 laten bouwen naast hun schoenfabriek aan de zuidzijde, die in de tweede helft van de 20ste eeuw verbouwd wordt (zie nummer 77), net als het woonhuis nummer 75 waarvan heden nog een halve travee overblijft. Hoekpand van drie traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak; nieuwe dakvlakvensters.


ID: 86904 | Bouwkundig element

Molensteen

Stedemolenstraat (Tielt)
Molensteen, opgesteld op het beboomd driehoekig grasperkje ter hoogte van het kruispunt met de Volderstraat. Opgegraven bij vernieuwing van het wegdek van de Volderstraat en hier geplaatst in 1984. Mogelijk afkomstig van de Stedemolen, voor het eerst vermeld in 1245 en gelegen op een hoogte aan het westelijke uiteinde van de Ieperstraat, de grens van Tielt-binnen.


ID: 86905 | Bouwkundig element

Zonnewijzer

Stedemolenstraat (Tielt)
Zonnewijzer, opgesteld op het beboomd driehoekig grasperkje ter hoogte van het kruispunt met de Volderstraat. Voorheen opgesteld op het Polenplein en bij de modernisering van dit plein in de jaren 1990 overgebracht naar de huidige locatie.  Smeedijzeren equatoriale zonnewijzer opgesteld in cirkelvormig gekasseid vloertje.


ID: 86909 | Bouwkundig element

Watertoren

Stedemolenstraat 23 (Tielt)
Watertoren gebouwd in 1956 in opdracht van de Maatschappij van Nationale Waterleidingen op een terrein tussen de Stedemolenstraat en de Deken Darraslaan. Watertoren van het cilindervormige type "B1/B" met inhoud 600 m³, zonder uitwendig onderscheid tussen voet en kuip. Vlakbodemkuip gedragen door inwendige betonnen constructie.


ID: 86910 | Bouwkundig element

Burgerhuis opgetrokken in opdracht van de Maatschappij van Nationale   Waterleidingen

Stedemolenstraat 25 (Tielt)
Woonhuis opgetrokken in opdracht van de Maatschappij van Nationale Waterleidingen op de zuidwestzijde van het terrein waar de watertoren gebouwd is in 1956. De bouw van zowel de watertoren als het woonhuis wordt door het kadaster pas in 1960 geregistreerd. Half vrijstaand woonhuis met late inslag van cottagestijl.


ID: 86912 | Bouwkundig element

Villa

Steenovenstraat 8 (Tielt)
Eengezinswoning in omhaagde tuin gebouwd in 1969 naar ontwerp van architect Manuel Meulemeester (Torhout).


ID: 87058 | Bouwkundig element

Ensemble van dorpswoningen

Sterrestraat 17-21 (Tielt)
Reconstructie uit 1993 van drie eenlaagshuisjes, zogenaamde "kortwoonsten", uit de 18de eeuw.