Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12725 resultaten


ID: 86987 | Bouwkundig element

Hof van Baudeloo

Baudeloostraat 48 (Tielt)
Bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een onverhard erf, minimaal opklimmend tot 1717 en gelegen op een oudere site. Gelegen op de flank van de Aarselse plateaurug. Boerenhuis aan de oostzijde van het erf. Aanpalend haaks stalvolume ten noorden van het erf. Klein haaks bijgebouw ten noorden van boerenhuis. Aan noordzijde een langgerekte stal. Aan de zuidzijde van het erf, langsheen de straat, een lange schuur onder geknikt zadeldak met lichte overkraging en sleepdak, afgewolfd aan de oostzijde.


ID: 86533 | Bouwkundig element

Weverij O.J. Van Maele n.v.

Bedevaartstraat 21-23 (Tielt)
Weverijcomplex met kantoorgebouw aan de noordzijde en vrijstaand woonhuis aan de zuidzijde op de hoek met de Dertig Zilverlingenstraat, grotendeels gerealiseerd in de jaren 1907-1912 onder leiding van een Franse architect en uitgevoerd door aannemer Henri Lievens. Bakstenen eenlagige constructie onder gekoppelde, schilddaken met doorlopende daklichten


ID: 87185 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Biermanstraat 41 (Tielt)
Dorpswoning, oorspronkelijk als rechterdeel van een samenstel gebouwd in 1900 in opdracht van timmerman Josephus Dauw uit Schuiferskapelle. Bakstenen eenlaagsvolume van drie traveeën onder overkragend zadeldak in Vlaamse pannen.


ID: 87187 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Biermanstraat 65 (Tielt)
Hoeve met losse gebouwen, opklimmend tot de 18de eeuw. Erftoegang tussen twee linden, afgesloten van de weg door een meidoornhaag. Boerenhuis uit 1910 van vijf traveeën met getoogde muuropeningen en getrapt tandfries. Ten westen, kleine stal uit het tweede kwart van de 19de eeuw; ten oosten van het erf een verbouwd wagenhuis met betonnen latei van circa 1860. Ten zuiden, grote langwerpige schuur met dubbele rij asemgaten, korfboogvormige poortopeningen en getoogde deuren, gedateerd in jaartalsteen: 1860.


ID: 86547 | Bouwkundig element

Slotklooster van de Passionistinen Mater Dolorosa

Blekerijstraat 22 (Tielt)
Slotklooster van de Passionistinen, zogenaamd "Mater Dolorosa", neogotisch kloostercomplex ingewijd in 1905 als eerste Belgische Passionistinenklooster. Sober neogotisch gebouwencomplex met kloostervleugel van 1905 en kapel naar ontwerp van de Franse architect Sussenaire van 1914-1919.


ID: 86992 | Bouwkundig element

Dorpwoningen Stille Weg

Boonensbosstraat 8 (Tielt)
Eénlagig woonhuis, eertijds opgedeeld in twee aparte woningen. Houten naambord: "Stille Weg". Site opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, zie het voorkomen op de Ferrariskaart (1770-1778).


ID: 86550 | Bouwkundig element

Herberg De Eendracht

Bruggestraat 18 (Tielt)
Herberg in kern opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Doet in het derde kwart van de 19de eeuw dienst als stadhuis. In 1906 uitgebreid met haakse achterbouw door winkelier Honoraat Zutterman uit Tielt. Enkelhuis van twee bouwlagen en half ondergrondse kelderverdieping onder zadeldak. Lijstgevel van rode baksteen met gebruik van lichtgele baksteen. Bewaarde fraaie geschilderde houten drieledige pui met kroonlijst op consoles. Getraliede halve keldervenstertjes.


ID: 86553 | Bouwkundig element

Handelsgebouw met woonhuis

Bruggestraat 43 (Tielt)
Hoekcomplex met centraal diephuis, volgens kadaster herbouwd in 1904 , aan noordzijde een bedrijfsgebouw in modernistische stijl en aan zuidzijde het hoekpand aan de Kapellestraat (verbouwd), waar de toegang is.


ID: 86558 | Bouwkundig element

Hoeve

Claerhoutstraat 1 (Tielt)
Hoevetje minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw. Erf afgescheiden van de straat door betonnen afsluiting. Witgekalkt, eenlagig woonhuis met gepekte plint onder zadeldak. Muurankers. Aan zuidwestzijde, bakstenen stalletje onder licht overkragend zadeldak.


ID: 86994 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Dauwbeekstraat 4 (Tielt)
Hoeve, bestaande uit losstaande hoevegebouwen rondom een erf met losse verharding. Site met boerenhuis en stal op de huidige plaats opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Aan noordzijde van het erf, woonhuis heropgebouwd in 1889. Haakse bijgebouwen in witgekalkte baksteen met gepekte plint onder zadeldaken; aan de westzijde van het erf een schuurtje met rechthoekige openingen onder ijzeren lateien met I-profiel; aan de oostzijde een sterk verbouwd stalvolume met gewijzigde muuropeningen en aanbouwsels.