Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12725 resultaten


ID: 86856 | Bouwkundig element

Latexco Academy

Sint-Amandstraat 7 (Tielt)
Bedrijfsgebouwen met schuimrubberfabriek, gesticht in 1952 door Silvain Maes. In 1913 laten de weduwe en de kinderen van brouwer Bruno Dinneweth het woonhuis optrekken met een bijgebouw aan de noordzijde. In functie van het huidig bedrijf wordt het woonhuis uitgebreid aan achter- en noordzijde (onder meer receptie). Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Roodbakstenen lijstgevel, vooruitspringende twee rechtertraveeën oplopend in combinatie van klok- en trapgevel met bekronend beeld. Kleurrijk materiaalgebruik door gebruik van witte baksteen.


ID: 87169 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Sint-Bavostraat 1 (Tielt)
Dorpswoning volgens kadaster opgericht in 1905 in opdracht van winkelier Jan De Decker. Vermoedelijk gebruikt als winkelruimte, zie bewaarde winkelpuien. Latere aanbouw aan zuidwestzijde. Lijstgevel met licht vooruitspringend middenrisaliet en hoekpenanten, natuurstenen plint, vernieuwde kroonlijst. Authentiek bewaard schrijnwerk en rijkelijk uitgewerkte houten winkelpuien met profilering.


ID: 87174 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Sint-Bavostraat 13 (Tielt)
Dorpswoning, gelegen op de hoek van de Sint-Bavostraat met de Espestraat. Volgens kadaster opgericht in 1904. Hoekpand van één bouwlaag in verankerde baksteenbouw, deels onder mansarde-, deels onder zadeldak.


ID: 87170 | Bouwkundig element

Onderpastorie

Sint-Bavostraat 2 (Tielt)
Gelegen ten noordwesten van de kerk, bij het begin van de Sint-Bavostraat. Vormt één geheel met de congregatiezaal en de Heilige Geestkapel aan oostzijde, het ensemble wordt gebouwd in 1897-1900 in opdracht van pastoor Gustaaf De Maître, naar ontwerp van architect Frans Vanden Heuvel uit Nevele.


ID: 87175 | Bouwkundig element

Dorpswoning uit het interbellum

Sint-Bavostraat 22 (Tielt)
Interbellumwoonhuis met art-decokenmerken. Oorspronkelijk volume opgericht in 1907 in opdracht van koster Maurits d' Hooghe. Vermoedelijk krijgt het huis zijn huidige uitzicht in 1935-36, wanneer een verdieping wordt toegevoegd.


ID: 87176 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Sint-Bavostraat 24 (Tielt)
Breedhuis, opgetrokken volgens kadaster in 1903 op een onbebouwd perceel, in opdracht van weduwe Vanquathem, landbouwster te Kanegem. Dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 87171 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Sint-Bavostraat 3 (Tielt)
Middelste van de drie huizen die volgens kadaster in 1905 zijn opgericht in opdracht van winkelier Jan De Decker. Eenlagig woonhuis van vier traveeën onder mansardedak met twee nieuwe dakvensters. Lijstgevel in gekaleide en roodgeschilderde baksteen met muizentand.


ID: 86874 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sint-Martenstraat 11 (Tielt)
Hoeve gelegen aan de zuidoostzijde van de Sint-Pieterswegel, minimaal opklimmend tot de eerste helft van de 19de eeuw, zie losstaande bestanddelen reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1830), doch wellicht ouder. Volgens kadaster laat de toenmalige eigenares, weduwe Frans Besien-Vander Espt, het woonhuis in 1906 gedeeltelijk herbouwen en een klein bijgebouw optrekken ten noordoosten van het erf.


ID: 86883 | Bouwkundig element

Herberg

Sint-Michielstraat 88 (Tielt)
Voormalige herberg gebouwd volgens kadaster in 1907 in opdracht van de weduwe en kinderen van Ivo Donego, schoenmaker uit Tielt, nadat een kleiner pand wordt gesloopt. Tot 1933 uitgebaat als café "De Nieuwe Sint-Michel". Het groot Sint-Michielsbeeld in de nis op de hoektravee is naar verluidt geschonken door schoenfabrikant Jules Donego, eigenaar van een huizenrij in de Luchtbalstraat. Heden begane grond deels verbouwd voor diverse handelszaken.


ID: 86877 | Bouwkundig element

Cultureel Centrum Gildhof

Sint-Michielstraat 9 (Tielt)
Cultureel Centrum "Gildhof", gebouwd in 1905 naar ontwerp van architect Henri Vanden Broucke. Gebouw in neo-Vlaamse renaissancestijl met regionalistische inslag van negen traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; leien). Brede schoorsteenvolumes.