Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2066 resultaten


ID: 15302 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Job

Kemzekestraat 2 (Sint-Niklaas)
Driebeukige neogotische kruiskerk uit 1904-1905 naar ontwerp van architect Hendrik Geirnaert, met vierkante westelijke toren en polygonaal koor; rechthoekige zijkoortjes in de oksels; ten noorden sacristie.


ID: 15089 | Bouwkundig element

Woning Ghijs

Mgr. Stillemansstraat 24 (Sint-Niklaas)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen van 1931 naar ontwerp van architect August en/of Leander Waterschoot. Evenwichtig opgebouwde gevel met zeer typerende geometrische en kleurrijke art-decomotieven waardoor het gebouw te situeren is binnen de autonome art-decostrekking.


ID: 15091 | Bouwkundig element

Woning Vandevijver

Mgr. Stillemansstraat 26 (Sint-Niklaas)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen, van 1932 naar ontwerp van architect August Waterschoot. Bakstenen lijstgevel op arduinen sokkel, opklimmend aan weerszijden van de deur.


ID: 15092 | Bouwkundig element

Woning Spaenhoven

Mgr. Stillemansstraat 32 (Sint-Niklaas)
Huis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak, in 1931 ontworpen door architect August en/of Leander Waterschoot. Bakstenen lijstgevel met verwerking van natuursteen aan de hoge plint, de vensterlateien en de erker.


ID: 15093 | Bouwkundig element

Woning Dirken

Mgr. Stillemansstraat 38 (Sint-Niklaas)
Huis in 1930 ontworpen door architect A. Waterschoot. Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen met voorgevelparement van geglazuurde baksteen op hardstenen plint en met verwerking van natuursteen voor venster- en deurlateien en erker.


ID: 15095 | Bouwkundig element

Architectenwoning J. Van Coillie

Mgr. Stillemansstraat 41 (Sint-Niklaas)
Rijhuis van drie traveeën en drie bouwlagen onder plat dak, eigen woning van ingenieur-architect Joseph Van Coillie ontworpen in 1933. Stilistisch behorend tot de modernistische richting van de interbellumperiode en meer bepaald het romantisch kubisme.


ID: 15099 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Nieuwstraat 28 (Sint-Niklaas)
Burgerhuis van zes traveeën en twee bouwlagen, uit de tweede helft van de 18de eeuw, met bepleisterde en geschilderde lijstgevel op lage arduinen plint met rechthoekige keldergaten.


ID: 15339 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Pastorie Onze-Lieve-Vrouw ten Bosparochie met tuin

Pastorijstraat 31 (Sint-Niklaas)
Pastorie in beboomde en gedeeltelijk omwalde tuin met ijzeren hek aan arduinen pijlers met siervaasbekroning. Het gebouw is 1805 gedateerd. Achterin gelegen pastorie van vijf traveeën en twee bouwlagen onder een zadeldak.


ID: 200982 | Bouwkundig element

Centraal plantsoen Regentieplein met Rolliersmonument

Regentieplein (Sint-Niklaas)
Op het ronde Regentieplein, omgeven door een dubbele rij platanen, bevindt zich het Rolliersmonument, een gedenkteken ter nagedachtenis van de 75-jarige onafhankelijkheid van België en de heldendaad in 1830 van de Sint-Niklazenaar Benedikt Rolliers. Het standbeeld naar ontwerp van Jozef Horenbant en August Waterschoot en uitgevoerd door de Gentse beeldhouwer Theo Soudeyns werd in 1906 onthuld.


ID: 15317 | Bouwkundig element

Station Sinaai

Stationswegel 1-3 (Sint-Niklaas)
Het stationsgebouw van Sinaai is een rechthoekig bakstenen gebouw van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldaken, uit 1895/97. Ten westen van het stationsgebouw bevindt zich een rechthoekig bakstenen wachthuisje met hardstenen plint van twee traveeën en één bouwlaag onder een zadeldak. Ten oosten lampisterie, sanitair gebouwtje en betonnen afsluiting.