Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

217 resultaten


ID: 305591 | Bouwkundig element

Modernistische villa

Jules Vandenbemptlaan 63 (Leuven)
Modernistische villa, opgetrokken voor Hugo Vanderhaeghe naar een ontwerp uit 1934 door de West-Vlaamse architect Omer Vanderhaeghe, mogelijk familie van de bouwheer. De woning werd opgetrokken in een zakelijke bouwstijl, gekenmerkt door een plastische gevelwerking met erkers en balkons.


ID: 305592 | Bouwkundig element

Villa in regionalistische stijl

Jules Vandenbemptlaan 65 (Leuven)
De villa in regionalistische stijl werd gebouwd voor Werner Janssen naar een goedgekeurde bouwaanvraag uit 1933 opgemaakt door architect Paul Van Dormael, zoon van Theo Van Dormael. Vader en zoon waren erg actieve architecten in Heverlee waaronder in de Jules Vandenbemptlaan alsook in de parallel lopende Kardinaal Mercierlaan. Met deze monumentale villa uit 1933 sluit Paul Van Dormael nog erg aan bij het werk van zijn vader Theo Van Dormael. Beiden gingen in eerste instantie vaak samen te werk. De realisaties uit deze periode stonden sterk onder invloed van een historiserende architectuurstijl, al dan niet met regionalistische en cottagekenmerken.


ID: 305593 | Bouwkundig element

Villa in regionalistische stijl

Jules Vandenbemptlaan 71 (Leuven)
De villa in regionalistische stijl werd gebouwd voor Jean Dabin, professor verbonden aan de Leuvense universiteit, volgens een bouwaanvraag uit 1932 ontworpen door architect Lucien Spéder.


ID: 305595 | Bouwkundig element

Villa in gematigd modernisme

Jules Vandenbemptlaan 81 (Leuven)
Deze villa werd gebouwd voor Rosa Delrue naar een ontwerp uit 1934 van de Leuvense bouwmeester en landmeter Frans Vandendael en de Antwerpse architect Robert Van Averbeke. De samenwerking tussen beide architecten resulteerde in een ontwerp in gematigd modernisme.


ID: 305596 | Bouwkundig element

Modernistische villa

Jules Vandenbemptlaan 87 (Leuven)
Imposante modernistische villa, gebouwd voor dokter Jean Eduard Vanden Abeele uit Sint-Mariaburg (Brasschaat, Antwerpen) die in 1937 de Brasschaatse architect Gérard Saenen vroeg het bouwdossier op te maken.


ID: 305598 | Bouwkundig element

Standbeeld J.-P. Minckelers en L.-E. Van Arenberg

Kantineplein (Leuven)
Het standbeeld van professor J.-P. Minckelers en hertog L.-E. van Arenberg werd in 1948 opgericht op het Kantineplein ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de Stichting der Unie der Ingenieurs uit de Speciale Scholen van de Katholieke Universiteit te Leuven. Het bronzen standbeeld met sokkel in kalkzandsteen is een werk van de kunstenaar Harry Elström.


ID: 305597 | Bouwkundig element

Hotel met café in art deco

Kantineplein 2 (Leuven)
Het hotel met café en bijhorende garage werd opgetrokken in eenvoudige art deco, en is gelegen op het kruispunt van de Jules Vandenbemptlaan en Hertog Engelbertlaan, op een omheind en omhaagd hoekperceel met twee oude platanen. Het hotel met café werd gebouwd voor Amélie Roelants volgens een bouwaanvraag van 1935 met een ontwerp van architect Hamels uit 1934.


ID: 305610 | Bouwkundig element

Oorlogsgedenkteken

Kardinaal Mercierlaan (Leuven)
Het oorlogsgedenkteken voor de overleden leden van de voetbalvereniging Stade Leuven gedurende de Eerste en Tweede Wereldoorlog werd in 1922 opgericht aan de ingang van de parking naast het voetbalstadion, in opdracht van de Leuvense voetbalvereniging Stade Leuven. Het gedenkteken, opgevat als een rots, en de bronzen plaat met een bas-reliëf, vertonen stijlkenmerken van de art deco. Een ontwerper is niet bekend.


ID: 305600 | Bouwkundig element

Modernistisch burgerhuis

Kardinaal Mercierlaan 21 (Leuven)
Modernistisch burgerhuis opgetrokken volgens een bouwaanvraag uit 1937. De opdrachtgever was Alfons Rondou, inwoner van Heverlee, die de grond kocht van kanunnik Thiéry, priester en hoogleraar aan de Leuvense universiteit. Een architect wordt in de bouwaanvraag niet vermeld. Wel wordt meester-metser Adolf Van Halewijck uit Blanden vernoemd als oprichter van de woning.


ID: 307189 | Bouwkundig element

Art-decoburgerhuis

Kardinaal Mercierlaan 23 (Leuven)
Het burgerhuis in art deco werd opgetrokken volgens een bouwaanvraag uit 1937. Volgens deze bouwaanvraag is de architect van de woning F. Forton. De opdracht tot de bouw van de woning werd gegeven door J. Stassart.