Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 213501 | Bouwkundig element

Duitse militaire post 'Hochburg'

Wambekestraat 1 (Heuvelland)
Nu bijna volledig ondergrondse betonnen militaire constructie, tijdens de Eerste Wereldoorlog opgetrokken door Duitse eenheden.


ID: 201033 | Bouwkundig element

Cabin Hill Cemetery

Waterputstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, ten zuidoosten van Wijtschate. Deze kleine begraafplaats, ontworpen door N.A. Rew, is deels ommuurd, deels omhaagd. De begraafplaats wordt gekenmerkt door een toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen.


ID: 213650 | Bouwkundig element

Betonnen militaire post Westhof Farm

Westhovestraat (Heuvelland)
Deel van een betonnen militaire post uit de Eerste Wereldoorlog, vermoedelijk van Britse makelij.


ID: 201043 | Bouwkundig element

Wytschaete Military Cemetery

Wijtschatestraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog ten westen van Wijtschate, naar ontwerp van E. Lutyens (hoofdarchitect) en W.H. Cowlishaw (uitvoerend architect). Op deze ommuurde begraafplaats met rechthoekig grondplan zijn de witte graven regelmatig geschikt. Vanaf de open toegang vertrekt een middenpad naar het ‘Cross of Sacrifice’. De ‘Stone of Remembrance’ staat rechts achteraan op de begraafplaats. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken, struikenrijen en opgaande bomen.


ID: 308338 | Bouwkundig element

Gedenkkruis 16th Irish Division

Wijtschatestraat (Heuvelland)
Gedenkteken met Keltisch kruis voor de 16th Irish Division, ter herinnering aan hun inzet aan het Belgische en Franse front tijdens de Eerste Wereldoorlog en meer specifiek tijdens de Mijnenslag van 7 juni 1917. Het gedenkteken werd onthuld op 22 augustus 1926.


ID: 201038 | Bouwkundig element

R.E. Farm Cemetery

Wulvergemstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats, tijdens de Eerste Wereldoorlog ontstaan nabij een hoeve ten zuidwesten van Wijtschate. De kleine, ommuurde begraafplaats, ontworpen door W.C. Von Berg, wordt gekenmerkt door een smeedijzeren toegangshekken, een 'Cross of Sacrifice' en witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken en struiken.


ID: 213502 | Bouwkundig element

Geallieerde militaire post bij Scott Farm

Wulvergemstraat (Heuvelland)
Geallieerde bunker in een weide, opgetrokken tegen de westelijke flank van een helling ten zuidwesten van Wijtschate.


ID: 304294 | Landschappelijk element

Mijnkraters 7/6/1917 Kruisstraat

Wulvergemstraat (Heuvelland)
Bij Kruisstraat op de West-Vlaamse heuvelrug liggen twee mijnkraters, afkomstig van de ontploffing van Britse dieptemijnen op 7 juni 1917. Een derde krater werd in 1972 gedempt.


ID: 201020 | Bouwkundig element

Maple Leaf Cemetery

Zakstraat (Heuvelland)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, op drie kilometer ten zuiden van Nieuwkerke. De grotendeels ommuurde begraafplaats met langwerpig grondplan, een geplaveid toegangsgedeelte, een 'Cross of Sacrifice' en grotendeels grafstenen uit witte Portland, is ontworpen door G.H. Goldsmith. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en een opgaande boom.


ID: 213482 | Bouwkundig element

Drie Britse militaire posten

Zavelaarstraat (Heuvelland)
In de Zavelaar, een beboste hoogte, liggen er drie geallieerde betonnen militaire posten uit de Eerste Wereldoorlog.