Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1011 resultaten


ID: 24027 | Bouwkundig element

Dadizeele New British Cemetery

Beselarestraat (Moorslede)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van Ch. Holden. De ommuurde begraafplaats met toegangsgebouw en schuilgebouw omvat een Duitse bunker, een 'Cross of Sacrifice', 'Stone of Remembrance' en zes regelmatige perken met witte grafstenen. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 213342 | Bouwkundig element

Dadizeele Communal Cemetery

Beselarestraat (Moorslede)
Op de gemeentelijke begraafplaats van Dadizele zijn 29 Britse graven terug te vinden voor 27 doden uit de Eerste Wereldoorlog en twee doden uit de Tweede Wereldoorlog.


ID: 24238 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Theresia

Dorpsplein Slyps (Moorslede)
Georiënteerd, eclectisch bedehuis van het pseudo-basilicale type, omgeven door een parking en omhaagd grasveldje. Kerk van 1930-1931 naar ontwerp van A. Latte (Kortrijk), ter vervanging van eenbeukig kerkje. Ten zuiden van de kerk is er een perkje met een atypisch Brits militair graf uit de Eerste Wereldoorlog.


ID: 24171 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Moorslede

Marktplaats 1 (Moorslede)
Eclectisch, neorenaissancistisch getint gemeentehuis, van 1923 naar ontwerp van architect R. Cauwe (Brugge).


ID: 24161 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus

Marktplaats 21 (Moorslede)
Georiënteerd bedehuis. Ten noorden en zuiden, omringend plantsoen met leilinden.


ID: 216973 | Bouwkundig element

Duitse bunker Dadizeele New British Cemetery

Oliekotstraat (Moorslede)
Duitse mitrailleurpost uit de Eerste Wereldoorlog, die behoorde tot de 'Artillerie-Schutz-Stellung', die ten oosten van de 'Flandern II Stellung' uit 1917 was aangelegd.


ID: 213289 | Bouwkundig element

Standbeeld militaire en burgerlijke doden

Roeselaarsestraat (Moorslede)
Oorlogsgedenkteken voor de militaire en burgerlijke doden uit beide wereldoorlogen, afkomstig van Moorslede. Het gedenkteken, van de hand van J. Pouille en G. Breemeersch uit Roeselare werd onthuld op 8 augustus 1926.


ID: 200825 | Bouwkundig element

Ramscappelle Road Military Cemetery

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog, naar ontwerp van E. Lutyens en G.H. Goldsmith. De begraafplaats is deels ommuurd, deels met een haag omheind en heeft een open geplaveide toegang met breed uitgewerkte trap, een 'Cross of Sacrifice', een 'Stone of Remembrance', twee schuil- en dienstgebouwtjes uit natuursteen en en rijen witte graftekens. Het geheel wordt getooid met bloemperken, struiken en opgaande bomen.


ID: 200829 | Bouwkundig element

Demarcatiepaal nummer 13

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Eén van de 22 demarcatiepalen, die in de eerste helft van de jaren 1920 zijn geplaatst door de Touring Club de Belgique, ter markering van symbolische plaatsen langs de voormalige frontlijn uit de Eerste Wereldoorlog. Deze demarcatiepalen, naar een ontwerp van de Franse beeldhouwer Paul Moreau-Vauthier, werden in drie varianten uitgewerkt: een Belgisch, Frans en Brits model. Hier betreft het een Belgisch model.


ID: 200840 | Bouwkundig element

Standbeeld voor het 7de Linieregiment

Brugse Steenweg (Nieuwpoort)
Gedenkteken naar ontwerp van beeldhouwer Edward Vereycken, onthuld in 1932. Het gedenkteken wil herinneren aan de deelname van het Belgische 7de Linieregiment aan de Slag aan de IJzer, in de periode 17-23 oktober 1914 en aan de gevechten bij Lombardsijde op 4 november 1914.