Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

2785 resultaten


ID: 10835 | Bouwkundig element

Rij officierswoningen

Kazerneplein 6-9 (Antwerpen)
Tegen de zuidwal: rij voormalige officierswoningen, van twee traveeën en één bouwlaag onder doorlopend zadeldak, opklimmend tot het derde kwart van de 19de eeuw, doch vermoedelijk met oudere kern.


ID: 213787 | Bouwkundig element

Woningen Brialmontomwalling

Kielsevest 25-27, 31-33 (Antwerpen)
Nauwelijks zichtbaar vanop de openbare weg, zijn in deze tuin vier woningen ingeplant die teruggaan tot de Brialmontomwalling.


ID: 214795 | Bouwkundig element

Commandobunker schijnvliegveld Wilrijk

Klaverbladdreef (Antwerpen)
Commandobunker uit de Tweede Wereldoorlog, het betreft een afgeknotte kegelvormige constructie in gewapend beton met één kamer.


ID: 216068 | Bouwkundig element

Schans XVI

Klaverbladdreef (Antwerpen)
Betonnen schans XVI, gebouwd van 1906 tot 1912 tussen de Brialmontforten, gelegen in de driehoek tussen Moerelei, Hollebeek en Klaverbladdreef te Wilrijk.


ID: 11603 | Bouwkundig element

Domein Kasteel Klaverblad

Klaverbladdreef 60 (Antwerpen)
Omgracht en te midden van een park gelegen kasteeltje in neo-Vlaamserenaissance-stijl van 1904 met neogotische kapel en 18de-eeuwse bijgebouwen.


ID: 11634 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Domein Schoonselhof

Krijgsbaan 100 (Antwerpen)
Het kasteeldomein met hoeve waarvan de oorsprong opklimt tot de 14de- en 16de eeuw, werd in 1911 door de stad Antwerpen aangekocht, ingericht als stedelijke begraafpark, in 1921.


ID: 304920 | Bouwkundig element

Bunker type Tobruk

Laaglandlaan (Antwerpen)
Duitse bunker uit de Tweede Wereldoorlog van het type Tobruk met rond mangat. De bunker, gelegen in een weide ten westen van het Fort van Merksem, maakt deel uit van de zogenaamde Dnjepr-stellung, het landfront met antitankkanaal rond Antwerpen.


ID: 11612 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Fort VII

Legerstraat 40 (Antwerpen)
Fort 7 maakt deel uit van de Brialmontgordel, opgericht in het derde kwart van de 19de eeuw. Bakstenen gebouwen met natuurstenen versieringen, opgetrokken volgens het typeplan van de Antwerpse forten I tot VIII. Op het hoofdfront zijn nog twee bakstenen en een betonnen holtraverse aanwezig; op het linkerzijfront een bakstenen holtraverse en een betonnen flankeringsbatterij. Verder is er ook nog een houten officierswoning. Met uitzondering van een klein deel aan de noordkant, bleef de gracht inclusief twee bruggen integraal bewaard. Het dichtbegroeide fort is bovendien natuurgebied en beschikt over een waardevolle flora.


ID: 11463 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteel Sorghvliedt met park

Marneflaan 3 (Antwerpen)
Het kasteel Sorghvliedt bevindt zich in een park met vijver en rechthoekige omgrachting, het kasteel en de aanhorigheden klimmen op tot het tweede kwart van de 18de eeuw.


ID: 11618 | Bouwkundig element

Schans XV

Moerelei 155 (Antwerpen)
"Schans XV" van 1912, ingericht als restaurant naar opdracht van L. Van Laere van 1986. Deels met klimop begroeide betonbouw met getoogde muuropeningen.