774 resultaten
ID: 17119 | Bouwkundig element
Grote Markt (Beveren)
Arduinen constructie op vierkante plattegrond en bestaande uit een sokkel, een vierkante romp met paneelversiering op elke zijde, en een hoofdgestel met gelede architraaf, fries met diamantkop en kroonlijst op tanden, klossen en consoles met dropjes.
ID: 17136 | Bouwkundig element
Halfdreef 22-28 (Beveren)
Achterin gelegen steegbeluik uit het derde kwart van de 19de euw met huisjes van één bouwlaag en afwisselend twee en drie traveeën onder zadeldak.
ID: 17214 | Bouwkundig element
Hooghuisstraat 8X (Beveren)
Niet georiënteerde neoclassicistische kerk, aan de rand van de dorpskom gebouwd en omringd door het kerkhof waarvan de gietijzeren afsluiting van 1857 nog gedeeltelijk bewaard bleef. Het kerkpleintje ervoor is beboomd met een dreef van linden; voorts oorlogsgedenkteken en dorpspomp.
ID: 17144 | Bouwkundig element
Kloosterstraat 37 (Beveren)
Het Huis Lombaert werd in 1703 opgericht en is een voorbeeld van de bouwevolutie van de traditionele bak- en zandsteenarchitectuur naar een goed geïntegreerde landelijke Lodewijk XV-stijl uit de tweede helft van de 18de eeuw, met aanpassingen in de 19de eeuw.
ID: 17270 | Bouwkundig element
Pastoor Verwilghenplein (Beveren)
Achtzijdige, arduinen pomp bestaande uit een sokkel met een rechthoekige spiegel op de drie breedste zijden en aansluitend bekken; romp met arm en watersproeier; entablement als bekroning.
ID: 83530 | Bouwkundig element
Verheyenplein (Beveren)
Gemeentepomp uit 1857 naar ontwerp van architect De Man. Neoclassicistische vierkante constructie met afgeschuinde hoeken en bekroond door een zinken siervaas, volledig opgetrokken in arduin.
ID: 758 | Bouwkundig element
Groenendaal 1-2 (Bilzen)
Het kasteel is een U-vormig, nog gedeeltelijk omgracht gebouw, met oudste kern uit midden 17de eeuw. De kasteelhoeve, oorspronkelijke gebouw in Maasstijl, uit midden 17de eeuw-tweede helft 17de eeuw wordt in 1761 tot zijn huidige vorm verbouwd.
ID: 650 | Bouwkundig element
Zangerheistraat 101 (Bilzen)
Er resten heden slechts de monumentale dienstgebouwen, waarvan niet duidelijk is of zij de oorspronkelijke zijn van het complex uit de eerste helft van de 19de eeuw, of een versie uit de tweede helft van de 19de eeuw.
ID: 2500 | Bouwkundig element
Mispeldonk 1 (Bonheiden)
Sterk gerestaureerd, oost-west-gericht woonstalhuis van tien traveeën en één bouwlaag onder pannen, aan westelijke zijde afgewolfd zadeldak.
ID: 31987 | Bouwkundig element
Bellingstraat 2 (Borgloon)
Zeer ruime, gesloten hoeve, gebouwd in 1839-40 door het echtpaar Godefroid-Guillaume-Théodore Defastré van Tongeren en Veronique Vreven van Borgloon.