Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

216 resultaten


ID: 306195 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als eeuwfeestboom

Annonciadenstraat (Kortenberg)
Langs de Annonciadenstraat, recht tegenover de kerk van Everberg, staat een opgaande, bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Deze beuk is geplant als eeuwfeestboom in 1930, bij de viering van het honderdjarig bestaan van België. Dit gebeurde door Prins Jan de Merode, Grootmaarschalk van het Hof. Een gedenksteen in de grond herinnert hieraan.


ID: 306196 | Landschappelijk element

Koningslinde als herdenkingsboom

Annonciadenstraat, Gemeentehuisstraat (Kortenberg)
Midden in het parkje in de dorpskern van Everberg staat een jonge opgaande linde, geplant als Koningslinde. Hij staat in het park tussen de pastorij en de petanquebaan. Deze boom werd op 24 maart 1991 door burgemeester Dr. Henri Vannoppen geplant, als hulde aan Koning Boudewijn I. Dit ter ere van zijn zestigste verjaardag en veertig jaar koningschap (1951-1991).


ID: 307443 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vrijheidsboom

Bellegemplaats (Kortrijk)
Voor de parochiekerk Sint-Amandus en recht tegenover het voormalige gemeentehuis 'Herberg-brouwerij Het Gemeentehuis' staat een opgaande linde. Deze werd in 1970 geplant ter vervanging van de vrijheidsboom die in de Tweede Wereldoorlog verdween.


ID: 307451 | Landschappelijk element

Opgaande paardenkastanje als vredesboom

Kooigemplaats (Kortrijk)
De ingang van het kerkhof bij de kerk wordt gemarkeerd door twee herdenkingsbomen. De linkse boom, een opgaande witte paardenkastanje, werd geplant als vredesboom na de bevrijding van Kooigem in de Eerste Wereldoorlog.


ID: 307453 | Landschappelijk element

Opgaande paardenkastanje als eeuwfeestboom

Kooigemplaats (Kortrijk)
De ingang van het kerkhof bij de kerk wordt gemarkeerd door twee herdenkingsbomen. De rechtse boom is een opgaande witte paardenkastanje. Deze werd geplant als eeuwfeestboom in 1930, bij de viering van de honderdste verjaardag van België.


ID: 306587 | Landschappelijk element

Twee opgaande lindes als vredesbomen

President Rooseveltplein (Kortrijk)
Centraal op het President Rooseveltplein, op het graspleintje, staan twee opgaande lindes. Deze bomen zijn aangeplant als vredesbomen.


ID: 131426 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vredesboom

Koningin Astridplein (Kruibeke)
Ten noorden van de parochiekerk staat op het Koningin Astridplein dicht bij het oorlogsmonument een zilverlinde, een dorpsboom die er als vredesboom werd geplant. Hij werd geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog, de juiste plantdatum is ons echter niet bekend.


ID: 131411 | Landschappelijk element

Opgaande beuk als vredesboom

Huiseplein (Kruisem)
In de hoek van het omhaagde kerkhof van de parochiekerk Sint-Petrus en Urbanus en aansluitend bij het gekasseide dorpsplein staat een imposante opgaande beuk. Deze dorpsboom werd geplant na de Eerste Wereldoorlog als vredesboom.


ID: 131429 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vrijheidsboom

Nokeredorpstraat (Kruisem)
Centraal op het gekasseide en driehoekige dorpspleintje van Nokere, tegenover de parochiekerk Sint-Ursmarus, bevindt zich een jonge opgaande linde, die de naar aanleiding van de Belgische onafhankelijk in 1830 aangeplante vrijheidsboom vervangt.


ID: 300298 | Landschappelijk element

Gekandelaarde linde als vrijheidsboom

Wannegemdorp (Kruisem)
Centraal in dorpskom van het vroegere Wannegem staat rechtover de parochiekerk met omringend ommuurd kerkhof een gekandelaarde linde geplant als vrijheidsboom (1830). De boom, met omtrek bijna 4 m, heeft een knothoogte van 13 m, waarop één zware spaartelg staat.