Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

105 resultaten


ID: 307695 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats Oostduinkerke

André Geryllaan (Koksijde)
De begraafplaats werd op 1 januari 1957 in gebruik genomen. De grosso modo oost-west georiënteerde rechthoekige begraafplaats is voorzien van een van oost naar west lopend hoofdpad en de haaks er op aansluitende zijpaden delen de begraafplaats op in rechthoekige percelen. In de noordoostelijke hoek werden een Brits en Belgisch militair perceel ingericht. In de zuidoostelijke hoek werden de graven met eeuwigdurende concessie samengebracht van het geruimde kerkhof, waaronder Florizoone en Artan.


ID: 16545 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Willibrordus met kerkhof

Dorpsplaats (Koksijde)
Kerk met omringend, omhaagd kerkhof, aan Dorpsplaats afgezet met een 20ste-eeuws bakstenen muurtje. Roepsteen rechts van portaal. Na een brand in 1873, werd in 1875 een neogotisch bedehuis naar ontwerp van architect A. Brinck gebouwd, ten oosten van bewaarde toren. Herstellingen na verwoesting tijdens Eerste Wereldoorlog naar ontwerp van architect Georges Hendrickx. Verankerd gebouw van gele baksteen; leien bedakingen.


ID: 213339 | Bouwkundig element

Frans militair ereperk en graf Perroquin

Kerkstraat (Koksijde)
Op het kerkhof van Koksijde is een Frans militair ereperk terug te vinden, evenals het graf van een Franse 'Fuselier Marin' tussen de burgerlijke graven.


ID: 16288 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Pieter met kerkhof

Kerkstraat 30A (Koksijde)
Neogotische kruiskerk van 1845-1848 ter vervanging van een rond 1700-1705 gebouwde kerk, welke reeds de in 1216 door de Sint-Walburga van Veurne opgerichte Simoenskapel verving. Omringend kerkhof met gietijzeren calvarie en Frans militair ereperk.


ID: 91244 | Bouwkundig element

Kerkhof rondom de  Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk

Pastoor D.Vanhautestraat (Kortemark)
Kerkhof gelegen aan de vier zijden van de Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk. Aan de straatzijde afgesloten door een laag roodbakstenen muurtje onder ezelsrug en een haagbeukhaag, aan de noordzijde een haagbeukhaag en aan de oostzijde een ligustrumhaag.


ID: 43369 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Antonius met kerkhof

Sint-Antoniusstraat 24 (Kortenberg)
Kerk opgetrokken uit zandsteen; de plattegrond ontplooit een westertoren, drie beuken van drie traveeën, een uitspringend transept en een lang, op een driezijdige apsis uitlopend koor. Omringend, ommuurd en omhaagd kerkhof.


ID: 60860 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Laurentius met kerkhof

Kooigemplaats (Kortrijk)
Georiënteerd neogotisch bedehuis opgetrokken in 1848, naar ontwerp van C. Dehults (Kortrijk), ter vervanging van de Romaanse kerk. De toren wordt heropgebouwd in 1920, onder leiding van L. Damide en aannemer J. Spilers, maar enigszins afwijkend van de 19de-eeuwse toren. Aanpalend ommuurd kerkhof met arduinen grafstenen.


ID: 59942 | Bouwkundig element

Stedelijke begraafplaats

Meensesteenweg (Kortrijk)
Stedelijke begraafplaats, aangelegd in 1887-1888 onder leiding van de Kortrijkse stadsarchitecten, voornamelijk Leopold De Geyne. Later werd de begraafplaats uitgebreid en voorzien van onder meer een Brits militair ereperk.


ID: 213341 | Bouwkundig element

Ereperk op burgerlijke begraafplaats Poelkapelle

Lange Molenstraat (Langemark-Poelkapelle)
Speciaal daartoe aangelegd perk, omgeven door struiken, met vier dezelfde, witgeschilderde grafstenen voor vier militaire doden afkomstig uit Poelkapelle.


ID: 200230 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Martinus met kerkhof

Pastoor Legrandstraat (Leuven)
Classicistisch getint gebouw ingewijd in 1777 met omliggend kerkhof.