140 resultaten
ID: 301400 | Landschappelijk element
Pontweg (Merelbeke-Melle)
Een stevige uit de kluiten gewassen wilg staat aan de basis van een talud langs de Zwijnaardsesteenweg en bij een voet- en fietspad die de steenweg verbinden met de trekweg langs de Tijarm van de Schelde.
ID: 301444 | Landschappelijk element
Trekweg (Merelbeke-Melle)
De afwateringsgracht bij de trekweg gelegen langs de Schelde-tijarm wordt langs de kant van de weg afgeboord door een bomenrij van schietwilg.
ID: 308247 | Landschappelijk element
Eke (Nazareth-De Pinte)
Bij de Sint-Annakapel leidt een onverharde weg van de Landuitstraat naar het zuiden richting de Scheldemeersen. De smalle landweg loopt langs een hoeve en is afgezoomd met knotwilgen tot aan de grens van het erf.
ID: 133303 | Landschappelijk element
Aerebeekstraat (Pajottegem)
De knotbomenrij van schietwilg is aangeplant op de perceelsgrenzen van enkele graslanden. De bomen hebben een knothoogte die varieert tussen 2,5 m en 3 m.
ID: 131112 | Landschappelijk element
Beeldekensstraat (Pajottegem)
De houtkant bevindt zich op een talud dat een grasland langs de Scheibeek aan de noordzijde begrensd. De gemengde houtkant houdt de reliƫf van de steilrand vast.
ID: 131224 | Landschappelijk element
Biezenstraat (Pajottegem)
De knotbomenrij van schietwilg (Salix alba) staat haaks op de Groenstraat. De knotwilgenrij van 60 meter lang staat op de perceelsgrens van twee weilanden. De omtrek van de zwaarste stoof bedraagt meer dan vijf meter.
ID: 131226 | Landschappelijk element
Biezenstraat (Pajottegem)
De knotbomenrij van schietwilg (Salix alba) bevindt zich op een valleihelling en is parallel met de Groenstraat ingeplant. De knotwilgenrij van meer van 30 meter lang staat op de perceelsgrens van twee weilanden. De omtrek van de zwaarste stoof bedraagt vier meter.
ID: 131355 | Landschappelijk element
Garennestraat (Pajottegem)
De geknotte schietwilg (Salix alba) staat in de hoek van een grasland, palend aan een pad die naar de veldkapel loopt. Deze is enkel toegankelijk via de gemeente Marcq. De knotboom met karakteristieke groeivorm heeft een zware omtrek, en meet 510 centimeter.
ID: 131345 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Pajottegem)
De houtkant is aangeplant op een talud van een zijwegje (losweg) van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant bestaat uit verschillende soorten. Olm (Ulmus), vele stoven van schietwilg (Salix alba) en een stoof gele bindwilg (Salix x rubens) als hakhout. Ook gewone es (Fraxinus exelsior) en ratelpopulier (Populus tremula) worden als hakhout beheerd. Zomereik (Quercus robur) komt voor als opgaande boom.
ID: 131348 | Landschappelijk element
Geraardsbergsesteenweg (Pajottegem)
De gemengde houtkant is aangeplant aan beide zijden van een holle weg, die tussen graslanden van de Markvallei loopt. Deze losweg is een zijweg van de Geraardsbergsesteenweg. De houtkant, gelegen op een talud, bestaat uit drie stuks veldesdoorn (Acer campestre), zowel knotbomen als hakhoutstoven. Er zijn ook knotbomen van schietwilg (Salix alba) en hakhout van olm (Ulmus), hakhout en opgaande bomen van gewone es (Fraxinus exelsior) en opgaande bomen van zomereik (Quercus robur).