Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

322 resultaten


ID: 15889 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Grensstraat 9 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve ten noordwesten van de Franse Winkelbeek. Losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldak rondom onverhard, deels begraasd erf met vaalt. Ten oosten, met knotwilgen afgezoomde rest van voormalige omwalling. Ten zuidoosten, boerenhuis met twee opkamertraveeën links + vier traveeën + rechts twee staltraveeën en één bouwlaag onder gebogen zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen), gedateerd 1788. Achter het boerenhuis, alleenstaand 19de-eeuws bakhuis.


ID: 16121 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Hoogstadestraat 15 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met rest van een met wilgen omzoomde omwalling ten oosten van erf, gelegen midden weilanden. Geheel met losse, L-vormige opstelling van de gebouwen rondom onverhard erf met vaalt.


ID: 130405 | Landschappelijk element

Opgaande wilg bij burgerwoning

Steenstraat 101 (Antwerpen)
In de achtertuin van een burgerwoning te Ekeren, staat een enorm uit de kluiten gewassen schietwilg. In het jaar van inventarisatie (2006) vertoonde de boom al de kenmerken van een veteraanboom. Hij is beeldbepalend en had een stamomtrek van circa 5 meter en was 24 meter hoog.


ID: 81565 | Bouwkundig element

Gedenkzuil voor militaire en burgerlijke slachtoffers

Pastoor Verrieststraat (Anzegem)
Gedenkzuil voor de militaire en de burgerlijke slachtoffers (Eerste en Tweede Wereldoorlog) gesigneerd door "K. LATEUR", beschaduwd door een treurwilg en gelegen tussen de militaire en de gemeentelijke begraafplaats.


ID: 81594 | Bouwkundig element

De Hespenhoeve

Zwevegemstraat 54 (Anzegem)
Aan de straat gelegen 19de-eeuwse hoeve met volumes van rode baksteen onder zadeldaken en met semigesloten opstelling gegroepeerd rond een verhard erf. Zuidoostelijke erfoprit met vernieuwd ijzeren hek geflankeerd door lindeboom en treurwilg. Woonhuis ten noordwesten, schuur ten noordoosten en stal ten zuidoosten. Buiten het erf, bakhuisje ten westen. Dwarsschuur gedateerd met jaaranker 1874 in zijgevel,


ID: 207478 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Onze-Lieve-Vrouwekapel met treurwilg

Brabantstraat, Solwaterstraat (Ardooie)
Opgericht in 1998 ter vervanging van een ouder muurkapelletje, gebouwd na de bevrijding in 1944, uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Kapel wordt beschaduwd door een treurwilg. Open veldkapel in rode baksteenbouw onder zadeldak in Boomse pannen. Spitsboogtoegang met ijzeren hek met speerpuntbekroning.


ID: 207525 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Onze-Lieve-Vrouwekapel met treurwilg

Hellestraat (Ardooie)
Opgetrokken in 1944 of 1945 (bij nummer 26) uit dankbaarheid voor bescherming tijdens de Tweede Wereldoorlog. Gelegen onder treurwilg in bloemperkje met taxushaag. Driehoekige muurkapel opgebouwd uit rode baksteen, met blauwgeschilderde gecementeerde voorzijde en afgedekt door betonplaat.


ID: 301169 | Landschappelijk element

Wilg als kapelboom in de Prosperpolder

Polderdijk (Beveren)
Langs een onverharde weg vertrekkende van de Polderdijk staat in een weilandperceel een solitaire smalbladige wilg. Mogelijk maakte de wil deel uit van een bomenrij op de perceelsgrens met de aangrenzende akker. Aan de stam is een kleine boomkapel bevestigd.


ID: 131534 | Landschappelijk element

Houtwal in Dijlevallei

Hollakenbaan (Bonheiden)
In de Dijlevallei ligt tussen twee percelen akkerland een houtwal beplant met een uitgebreid plantenassortiment. De houtwal is aangeplant op de perceelsgrens om de eigendomssituatie hier vast te leggen.


ID: 133451 | Landschappelijk element

Geriefhoutbosje

Romeinse Kassei (Borgloon)
Op een talud op één van de hoogste punten langs de Oude Kassei ligt een geriefhoutbosje. Er zijn onderandere een robinia en een tweetal bindwilgen aanwezig.