1490 resultaten


ID: 5032 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 10 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. De weduwe J. Van der Veken, destijds eigenaar van het pand, liet in 1837 op het rechts aanpalende perceel een gekoppeld burgerhuis optrekken, identiek van ordonnantie doch zonder de frontonbekroning.


ID: 5019 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 11 (Antwerpen)
Diephuis met bepleisterde en beschilderde lijstgevel in laatclassicistische stijl, volgens de bouwaanvraag opgetrokken in 1802 in opdracht van mevrouw de Fraula. De ordonnantie en de dakvorm wijzen op een traditionele kern uit de 16de of 17de eeuw. Op de topgeleding na volledig verbouwd.


ID: 5037 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Huidevettersstraat 28 (Antwerpen)
Laatclassicistische burgerhuis volgens de bouwaanvraag uit 1802 opgetrokken in opdracht van J.F. Vandersmissen, oorspronkelijk met enkelhuisopstand van drie bouwlagen onder een zadeldak. Het pand werd in 1927 grondig verbouwd, voorzien van een geveldecor en verhoogd met een pseudo-mansarde in beaux-artsstijl.


ID: 5030 | Bouwkundig element

Barok herenhuis

Huidevettersstraat 55-57 (Antwerpen)
Statige, barokke herenwoning met dubbelhuisopstand en vier vleugels rond een binnenplaats, opklimmend tot de 17de eeuw, in laatclassicistische stijl aangepast in het begin van de 19de eeuw. Het complexe pand werd inwendig verbouwd en uitgebreid tot kantoorgebouw naar een ontwerp door de architect Joseph Hertogs uit 1923, in opdracht van de Société Anonyme Extensions en Entreprises Anversoises.


ID: 4186 | Bouwkundig element

Breedhuis met traditionele kern

Jan Blomstraat 4 (Antwerpen)
Breedhuis met traditionele kern die minstens opklimt tot de 17de eeuw. Oorspronkelijk twee bouwlagen hoog, liet de heer G. Hense in 1812 de vier rechter traveeën verhogen met een derde bouwlaag.


ID: 4194 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch winkelhuis

Jezuïetenrui 1 (Antwerpen)
Laatclassicistisch breedhuis uit het eerste kwart van de 19de eeuw, waarvan de traditionele, mogelijk 17de-eeuwse kern wordt aangegeven door muurankers.


ID: 5079 | Bouwkundig element

Sint-Jacop

Jodenstraat 20 (Antwerpen)
Burgerhuis met dubbelhuisopstand van oorspronkelijk twee bouwlagen, in laat- of neoclassicistische stijl uit de eerste helft van de 19de eeuw. De ongelijke traveeënindeling wijst wellicht op een traditionele, mogelijk 17de-eeuwse kern.


ID: 4201 | Bouwkundig element

Classicistisch burgerhuis

Kaasrui 3 (Antwerpen)
Classicistisch burgerhuis van vijf traveeën en drie bouwlagen onder een schilddak, uit het vierde kwart van de 18de eeuw.


ID: 5097 | Bouwkundig element

Hotel Jean Etienne Werbrouck

Kammenstraat 32-34 (Antwerpen)
Laatclassicistisch herenhuis van Jean-Etienne Werbrouck, koopman en burgemeester van Antwerpen, te dateren circa 1775. Bepleisterde, beschilderde lijstgevel van zeven traveeën en drie bouwlagen, bekroond door een breed driehoekig fronton.


ID: 5106 | Bouwkundig element

Laatclassicistisch burgerhuis

Kammenstraat 86 (Antwerpen)
Laatclassicistisch burgerhuis uit de late 18de of de vroege 19de eeuw, mogelijk met een oudere kern. Henricus D’Ooge-Posseel, kaarsenmaker en talgsmelter, liet het pand in second-empirestijl verbouwen naar een ontwerp door de architect Henry Redig uit 1870.