Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

709 resultaten


ID: 86539 | Bouwkundig element

Villa

Beernegemstraat 64 (Tielt)
Villa in tuin, gebouwd in 1971-1972 door architect Frans Vaneeckhout (Roeselare). Witgeschilderde baksteenbouw van twee bouwlagen met platte bedaking, getypeerd door balkvormige, haaks op elkaar gestapelde volumes.


ID: 86540 | Bouwkundig element

Eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen

Beernegemstraat 65-71 (Tielt)
Restant van eenheidsbebouwing van arbeiderswoningen in spiegelbeeldschema, gebouwd in 1938 in opdracht van de Tieltse handelaar Remigius of Remi Dobbels, die in de straat een steenbakkerij opricht. Enkelhuizen van twee traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, schuin ingeplant ten opzichte van de rooilijn met ondiepe voortuintjes.


ID: 86541 | Bouwkundig element

Gedenkteken

Begonialaan (Tielt)
Gedenkteken geplaatst ter gelegenheid van de vijfhonderdste sociale woning die hier in 1973 is opgetrokken en het vijftigjarig bestaan van de Tieltse Bouwmaatschappij, die vanaf de jaren 1920 sociale woningen optrekt in de verschillende wijken, onder meer de Stedemolenwijk, aan de rand van het stadscentrum.


ID: 86542 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Beneluxlaan 43 (Tielt)
Interbellumwoning opgetrokken volgens kadaster in 1937 naar ontwerp (1936) van architect Valère Lievens (Tielt). Enkelhuis van twee bouwlagen met souterrain onder zadeldak. In tweede bouwlaag, rechthoekige erker onder plat dak met afgerond zijbalkon voorzien van dito buisleuning.


ID: 86543 | Bouwkundig element

Villa uit het interbellum

Beneluxlaan 47 (Tielt)
Vrijstaande interbellumvilla in deels verharde tuin, gebouwd in 1929 zie inscriptie gedenksteen "VILLA 1929". Baksteenbouw van twee bouwlagen onder zadeldak met uitspringende rechtervenstertravee oplopend in afgeknotte puntgevel onder schilddak; links, vernieuwde eenlagige aanbouw onder plat dak. Rechts van het huis, ijzeren hek naar achterliggende tuin met bijgebouwen.


ID: 86544 | Bouwkundig element

Pijlerkapelletje

Beneluxlaan 75 (Tielt)
Pijlerkapelletje aan oprit van alleenstaande eengezinswoning uit het laatste kwart van de 20ste eeuw. Bakstenen kapel met pannen bedekking. Getraliede rondboognis waarin gepolychromeerd Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind.


ID: 86545 | Bouwkundig element

Pijlerkapel

Bergstraat (Tielt)
Recent (circa 2005) kapelletje, opgetrokken bij de noordelijke beboomde erftoegang naar de hoeve Wakkensesteenweg nummer 18, waartoe de kapel behoort. Bakstenen kruisvormige kapel op uitlopende sokkel. Vierkante nis waarin reliëf met afbeelding van Heilige Familie.


ID: 86546 | Bouwkundig element

Burgerhuis uit het interbellum

Blekerijstraat 17 (Tielt)
Vrijstaande interbellumwoning in tuin, gebouwd volgens kadaster in 1937 door aannemer Hector De Loof uit Aarsele. Baksteenbouw van twee bouwlagen en souterrain met garage onder zadeldak; vernieuwde dakkapel. Rechtertravee uitgewerkt als erkervormige uitbouw, doorgetrokken tot boven de kroonlijst. Haakse uitbouw aan oostzijde. In tweede bouwlaag, lage balkons voorzien van geometrisch uitgewerkte ijzeren leuning. Opengewerkte portiekvormige inkom.


ID: 86548 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Boomkapelletje in linde

Bosakkerstraat (Tielt)
Boomkapelletje in linde, geplaatst ten zuidwesten van lange erftoegang van de hoeve nummer 63, opgericht ter ere van "ONZE LIEVE VROUWKEN" (?) zie slecht leesbaar opschrift op houten naambord. Eenvoudig betonnen kapelletje onder zadeldakje waarin vergulde beeldjes van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes.


ID: 86549 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bosakkerstraat 65 (Tielt)
Hoeve met losstaande, parallelle hoevegebouwen omheen deels verhard erf met voorliggend grasperk. Woonhuis met aangebouwde stal en losstaande schuur, opgetrokken volgens kadaster in 1892 als heropbouw en uitbreiding van oudere 18de-eeuwse losstaande hoevegebouwen weergegeven op een kaart van 1736, op de Ferrariskaart (1770-1778) en op het primitief kadasterplan (circa 1830).