Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

387 resultaten


ID: 37495 | Archeologisch geheel

Herstappeltombe

Hoeise Kassei (Tongeren)
Monumentale Romeinse tumulus met een doorsnede van 32 meter en een hoogte van 8 meter.


ID: 37476 | Archeologisch geheel

Tumulus

Koninksemstraat (Tongeren)
Tumulus, gelegen tussen de Koninksemstraat en de Paardsweidestraat.


ID: 302730 | Archeologisch geheel

Tumulus aan de Beukenberg

Oude Katzij (Tongeren)
Deze Romeinse tumulus is gelegen langsheen het Romeinse aquaduct op de Beukenberg.


ID: 37478 | Archeologisch geheel

Tumulus

Romeinse Kassei (Tongeren)
Tumulus gelegen aan het kruispunt met de straat Koninksem naar Piringen. In 1747 reeds onderzocht en circa 1850 gedeeltelijk afgegraven.


ID: 37429 | Bouwkundig element

Sint-Hubertuskapel

Rutterweg (Tongeren)
Barokkapel van 1729 met oudere, romaanse kern uit de 12de eeuw, gelegen temidden van de beemden. Omringend kerkhof met enkele grafkruisen uit eind 16de- begin 17de eeuw.


ID: 87609 | Bouwkundig element

Grafkapel van de familie de Maere d'Aertrycke

Zeeweg (Torhout)
Begraafkapel van de familie de Maere d'Aertrycke. Toegankelijk vanuit het kasteelpark via populierendreef. De dreef was tot de jaren 1960 beplant met Thuya of levensboom, dit omwille van de symboliek. De kapel is op een met rododendrons beplant heuveltje gelegen – de kapel valt op in het omliggende weiland - en is bereikbaar via trappen.


ID: 12128 | Bouwkundig element

Gemeentelijke begraafplaats

Kwakkelstraat 135 (Turnhout)
Volgens dambordpatroon aangelegd kerkhof, bakstenen omheiningsmuur, hoofdingang met fraai smeedijzeren toegangshek en aanpalende woning voor de grafmaker.


ID: 16934 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Bertinus

Bulskampstraat (Veurne)
Georiënteerd neogotisch bedehuis met bewaarde 15de-eeuwse westtoren. Bakstenen toegangspad gemarkeerd door gietijzeren hekpijlers met vaasbekroning en gesmeed ijzeren hek, en afgezet met linderij. Omhaagd kerkhof met oorlogsgedenkteken, een heldenhuldezerk en Belgische en Britse oorlogsgraven van de Tweede Wereldoorlog.


ID: 16886 | Bouwkundig element

Heldenhuldezerk Joe English

Joe Englishstraat (Veurne)
Betonnen gedenkteken in de vorm van een heldenhuldezerk, in 1976 opgericht op initiatief van de VTB. Het werd vervaardigd door Jules Dewaele uit Ingelmunster.


ID: 16916 | Bouwkundig element

Parochiekerk Sint-Michiel met kerkhof

Kerkstraat (Veurne)
Georiënteerde kerk ingeplant ten zuiden van de dorpskom, met omringend kerkhof met oude linde, afzomende dubbele rij linden waartussen voetpad, Sint-Apolloniakapelletje uit de eerste helft van de 20ste eeuw, toegangshek en roepsteen. Een oorlogsgedenkteken, heldenhuldezerkjes en een graf voor een Britse piloot herinneren aan beide wereldoorlogen. Laat-gotische kerk gebouwd eind 16de eeuw na vernieling van de vroegere kerk in 1593 tijdens de godsdienstberoerten. De kerk raakte zwaar beschadigd tijdens de Eerste Wereldoorlog en werd circa 1920 hersteld naar oorspronkelijk patroon onder leiding van architect J. Viérin. 18de-eeuwse calvarie tegen de toren.