Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

560 resultaten


ID: 77013 | Bouwkundig element

Postgebouw

Gaston Roelandtsplein 21 (Brugge)
Samenstel van twee diephuizen en poortgebouw in neogotische stijl, gebouwd in 1909. Tot 1950 was hier het Gemeentehuis van Assebroek gevestigd. Hoofdgebouw van drie traveeën en twee bouwlagen met verankerde puntgevel met natuurstenen topstuk. Lager gebouw van drie traveeën en een bouwlaag met een verankerde, bakstenen trapgevel. Poortgebouw van één bouwlaag met korfboogvormige poort.


ID: 77073 | Bouwkundig element

Gemeentehuis

Kruisboogstraat 2 (Brugge)
Beeldbepalend pand gelegen aan een binnenkoer met een inrit. Gele baksteenbouw onder pannen schilddaken, bestaande uit drie bouwlagen boven een kelderverdieping, gevat in een hoge natuurstenen plint.


ID: 77816 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Sint-Michiels

Rijselstraat 66 (Brugge)
Van 1909 tot 1947 gemeentehuis (zie opschrift). Deels vrijstaand breedhuis met typische historiserende geveluitwerking: kantelen, traptop met rondboogvenster, natuurstenen banden en geblokte ontlastingsbogen.


ID: 79958 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Zeebrugge

Sint-Donaasstraat 4-6 (Brugge)
Voormalig gemeentehuis van Zeebrugge, naar verluidt gebouwd circa 1906 naar een ontwerp van de Brugse architect Jozef Viérin.


ID: 79700 | Bouwkundig element

Gemeentehuis en tramstatie

Sint-Lenardsstraat 1 (Brugge)
Hoekpand bij het Dorpsplein. Volgens opschrift "OUD GEMEENTEHUIS / TRAM / STATIE / IN DE /" drie zwanen zie weergave van drie zwanen in reliëf. Tevens "WACHTZAAL". Nu in gebruik als brasserie.


ID: 79705 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Dudzele

Sint-Lenardsstraat 28 (Brugge)
Diephuis met verankerde bakstenen trapgevel in historiserende stijl, grondig verbouwd in 1934 door aannemer Oscar Broucke. Gebruik van natuursteen voor de kozijnconstructies op de begane grond.


ID: 79811 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Lissewege

Stationsstraat 27 (Brugge)
Gemeentehuis gebouwd in 1927. Diephuis met sobere verankerde, witbeschilderde bakstenen lijstgevel.


ID: 44529 | Bouwkundig element

Gemeentehuis Opdorp

Dries 70 (Buggenhout)
Het gemeentehuis uit 1909 werd opgetrokken in een eclectische bak- en zandsteenarchitectuur met voornamelijk neo-Vlaamserenaissance-kenmerken, naar ontwerp van architect Clement Sterck. Het aanvankelijk vrijstaand gebouw werd eerder als rijwoning geconcipieerd met enkel een uitgewerkte straatgevel. Het gebouw telt drie traveeën en twee bouwlagen onder een leien zadeldak tussen zijtrapgevels.


ID: 44592 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Buggenhout

Nieuwstraat 2 (Buggenhout)
De bewaarde plannen van 1872 van de Gentse architect Emile Van Hoecke-Peeters tonen een rechthoekig hoekgebouw van drie op vijf traveeën met gemarkeerd driekwartcirkelvormig hoektorentje en twee bouwlagen en een aansluitende vleugel van acht traveeën en één bouwlaag.


ID: 78953 | Bouwkundig element

Estaminet en afspanning Gemeentehuis

Dorpsstraat 118 (Damme)
Voormalig estaminet en afspanning "Gemeentehuis", thans herberg "'t Oud Gemeentehuis" en woonhuis. Gaat terug op het oude gemeentehuis van Sijsele met aanpalende herberg, vermoedelijk opgetrokken circa  1800, pand reeds weergegeven op het primitief kadasterplan (1834).