Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

560 resultaten


ID: 78957 | Bouwkundig element

Pastorie en gemeentehuis van Sijsele

Dorpsstraat 120-122 (Damme)
Voormalige pastorie en gemeentehuis van Sijsele, waarin thans het politiekantoor en enkele administratieve gemeentelijke diensten zijn ondergebracht, met name Jeugd, Volksontwikkeling en Bevolking. In 1938 gebouwd naar ontwerp van architect Frans Van Cleven (Brugge), in de voortuin van de 18de-eeuwse pastorie die meer achterin gelegen was in een groot ommuurd domein ten westen van de Sint-Martinuskerk; de oude pastorie wordt afgebroken. Oorspronkelijke dubbelwoonst met invloed van de modernistische stijl. Baksteenbouw van tweemaal drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak.


ID: 54553 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Klemskerke

Dorpsstraat 61 (De Haan)
Voormalig gemeentehuis zie gietijzeren gevelopschrift, gebouwd in 1953. Volgens gevelsteen ontworpen door "LEON IDE ARCHITECT" en gerealiseerd door "A. LUST AANNEMER".


ID: 54736 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Wenduine

Markt 1-2, 2A (De Haan)
Voormalig gemeentehuis, gebouwd in 1935 naar ontwerp van architect Alphonse De Pauw ter vervanging van het oude, nu gesloopte, gemeentehuis in de Kerkstraat. Monumentale en beeldbepalende verankerde, gele baksteenbouw van twee bouwlagen en veertien traveeën onder schilddaken, beslaat de hele zuidwand van het marktplein. Symmetrische opbouw met centrale, hoger opgaande vleugel met opengewerkte doorgang naar de Raadhuisstraat, geflankeerd door zijrisalieten en twee lagere zijvleugels. Gebruik van historiserende elementen gebaseerd op lokale voorbeelden.


ID: 86291 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Deerlijk

Harelbekestraat 27 (Deerlijk)
Hedendaags gebouw opgetrokken in 2001-2002 naar ontwerp van architectenbureau Nero. Het ontwerp combineert verscheidene blokvormige volumes opgetrokken uit beton en doorbroken door glaspartijen. Half zwevend en hoger opgetrokken opengewerkt blokvormig straatvolume zogenaamd Lantaarn.


ID: 86351 | Bouwkundig element

Oud gemeentehuis van Deerlijk en herberg De Kroon

Kerkplein 1 (Deerlijk)
Voormalig "GEMEENTEHUIS" en herberg "De Kroon" gebouwd in 1893, zie arduinen jaarsteen. De herberg vervangt een oudere herberg met zelfde naam, die na onteigening werd afgebroken voor het verbreden van de straat. Beeldbepalend bakstenen hoekhuis onder pannen zadeldak. Eclectische baksteenbouw met overwegend neo-Vlaamse-renaissance-inslag.


ID: 35554 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Poesele

Bredeweg 4 (Deinze)
Hoekhuis van één bouwlaag onder zadeldak; vermoedelijk oude kern verbouwd in de jaren 1930 als gemeentehuis.


ID: 35070 | Bouwkundig element

Gemeentehuis

Cyriel Buyssestraat 15 (Deinze)
Neoclassicistisch gebouw van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak, van 1852 en naar ontwerp van architect 't Kindt. Oorspronkelijk op benedenverdieping met herberg en op bovenverdieping vredegerecht. In 1902 bouw van de huidige ingang.


ID: 35224 | Bouwkundig element

Café Onder de toren

Hansbekedorp 24 (Deinze)
Café, al vermeld als herberg in 1648. Alleenstaand dubbelhuis tegenover de kerk. Bakstenen breedhuis op arduinen plint van vijf traveeën en twee bouwlagen onder overkragend zadeldak; op een nieuw geplaatste gevelsteen in de middentravee gedateerd 1765. Begin 20ste eeuw nieuw gebouwde en een verdieping hoger opgetrokken middentravee.


ID: 38207 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Petegem-aan-de-Leie

Kortrijksesteenweg 31 (Deinze)
Huis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak, op een gevelsteen gedateerd 1924. Bakstenen constructie met verwerking van natuursteen voor plint, vensteromlijstingen en aflijnende hoekstenen.


ID: 38113 | Bouwkundig element

Gemeentehuis van Bachte-Maria-Leerne

Leernsesteenweg 235 (Deinze)
Hoekhuis met Ooidonkdreef, in 1926 gebouwd als gemeentehuis op de plaats van een bestaand huis. Witgeschilderd dubbelhuis van drie traveeën en één bouwlagen onder zadeldak.