Uw zoekopdracht geeft 15187 resultaten. Het maximum aantal zoekresultaten werd beperkt tot 10000. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen.

15187 resultaten


ID: 385 | Bouwkundig element

Semigesloten hoevetje

Grote Baan 41 (Aalst)
Vrij vervallen semigesloten hoevetje met uitzicht uit de 19de eeuw, ingeplant aan de straat. Eénlaags woonhuis, dubbelhuistype, van zes traveeën onder een zadeldak.


ID: 384 | Bouwkundig element

Hoeve

Grote Baan 6 (Aalst)
Gesloten hoeve, ingeplant aan de straat, met dubbelhuis, van zes traveeën en één verdieping onder een zadeldak met straatgevel uit midden 19de eeuw met recent parement.


ID: 76232 | Bouwkundig element

Semi-gesloten hoeve

Grote Baan zonder nummer (Aalst)
Semi-gesloten hoeve ingeplant op de hoek van de Grote Baan en de Biesstraat (vandaag Baatmeers). Ten noordwesten huis van zeven traveeën en één bouwlaag onder een afgesnuit zadeldak, uit de eerste helft van de 19de eeuw.


ID: 466 | Bouwkundig element

Hoeve Muylaert

Heidebosstraat 34 (Aalst)
Grote gesloten hoeve van bakstenen gebouwen onder zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw en gelegen aan een dreef met knotwilgen en met haag en hopvelden op de achtergrond. Inrijpoort geflankeerd door bakstenen pijlers met neoclassicistische inslagen en ernaast kapelletje Onze-Lieve-Vrouw van Zeven Weeën.


ID: 406 | Bouwkundig element

Hoeve, later pastorie

Hoogstraat 48 (Aalst)
Hoeve, voorzien van een voortuintje en een achtertuin met oude rode en gele beuken. Huis van twee bouwlagen, vijf traveeën en een rechts gelegen poorttravee onder een zadeldak. Gecementeerde en grijsgeschilderde voorgevel op arduinen plint, gedeeltelijk met wilde wingerd begroeid, uit laat 18de eeuw of 19de eeuw met latere aanpassingen.


ID: 430 | Bouwkundig element

Langgestrekte hoeve

Huyseveldstraat 1 (Aalst)
Langgestrekt hoevetje van één bouwlaag en vijf traveeën met één stal- en één poorttravee onder zadeldak, daterend uit de eerste helft van de 19de eeuw (?).


ID: 467 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Kapittelstraat 11 (Aalst)
Vrij grote semigesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken gegroepeerd rondom een gedeeltelijk geplaveid erf. Boerenwoning van anderhalve bouwlaag en zeven traveeën. Grote alleenstaande dwarsschuur ten zuiden en hoge stal met overkragende bedaking ten oosten.


ID: 468 | Bouwkundig element

Hoeve

Kapittelstraat 30 (Aalst)
Hoevetje met oude dwarse schuur onder zadeldak (mechanische en Vlaamse pannen).


ID: 465 | Bouwkundig element

Boerenhuis

Karel van Croydreef 13 (Aalst)
Boerenhuis met haakse stal en boomgaard, daterend uit eind 19de eeuw.


ID: 495 | Bouwkundig element

Hof ten Broek

Keizerstraat 2 (Aalst)
Neerhof van de heren van Liedekerke, in bak- en zandsteenstijl, uit de tweede helft van de 17de eeuw. Neerhof vernieuwd in 1942. Heden resten twee haaks tegenover elkaar geplaatste dienstgebouwen gelegen vlak bij de autosnelweg E5.