Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

125 resultaten


ID: 46466 | Bouwkundig element

Arbeidershuis

Karel Boomstraat 33 (Hoogstraten)
Vrijstaand arbeidershuis, drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met loodrecht aansluitende achterbouw van vier traveeën, eveneens onder zadeldak, van 1905.


ID: 46473 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Lindendreef 28 (Hoogstraten)
Halfvrijstaand art-decogetint enkelhuis van 1941 naar ontwerp van R. Van Steenbergen senior, twee traveeën en twee bouwlagen, met lagere uitbouw ten oosten en achterbouw.


ID: 46474 | Bouwkundig element

Dorpswoning

Lindendreef 30 (Hoogstraten)
Verankerde bakstenen dorpswoning van drie traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, van 1909.


ID: 79499 | Bouwkundig element

Hoeve gelegen aan de grens met Woumen

Woumenstraat 7 (Houthulst)
Hoeve gelegen aan de grens met Woumen. Ondanks zijn ligging in het volle frontgebied bleef de opkamer van het boerenhuis van vernietiging gespaard tijdens de Eerste Wereldoorlog. Hoeve als dusdanig met vrijstaande bestanddelen aangegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en de de Ph. Vandermaelenkaart (circa 1850). Ten zuiden van het erf, villa uit de jaren 1970.


ID: 30757 | Bouwkundig element

Wederopbouwhoeve

Vanheulestraat 2 (Ieper)
Wederopbouwhoeve naar ontwerp van architect L. Damide (Dottenijs); vooroorlogse hoeve ten noordwesten gelegen zie bewaarde omwalling.


ID: 30844 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Vlamertingestraat 61 (Ieper)
Deels herstelde, deels heropgebouwde hoeve met losse bestanddelen, gelegen middenin weilanden, in de nabijheid van de met populieren afgezoomde Kemmelbeek. U-vormige opstelling van verankerde, rood bakstenen gebouwen onder zadeldak.


ID: 51184 | Bouwkundig element

Elsboshoeve

Elsstraat 1 (Ingelmunster)
19de-eeuwse hoeve met lage losstaande bestanddelen, U-vormig opgesteld rondom een begrint erf met onder meer perelaar, notelaar en treurwilg.


ID: 51369 | Bouwkundig element

Hoeve Ter Linden

Hazelaarstraat 18 (Izegem)
Hoeve met voornamelijk 19de-eeuws uitzicht; losse, lage verankerde bakstenen bestanddelen, opgesteld rondom een deels begraasd en bekiezeld erf.


ID: 51567 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Nieuwstraat 16 (Izegem)
Vervallen burgerwoning met begin 20ste-eeuws uitzicht, mogelijk met oudere kern, zie  mezzanino; van vijf traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen zadeldak. Bepleisterde en beschilderde lijstgevel op arduinen plint; casementen.


ID: 51915 | Bouwkundig element

Burgerhuis

Slabbaardstraat-Zuid 31 (Izegem)
Vrijstaande burgerwoning gebouwd in opdracht van vlashandelaar A. Demeulenaere-Verhelst in 1925. Dubbelhuis van vier en vijf traveeën onder schilddak.