Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

1986 resultaten


ID: 88051 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Gemeentepark de Valkaart

Stationsstraat 99, 129 (Oostkamp)
Voormalig kasteeldomein aan de straatzijde voorzien van twee bakstenen pijlers met geprofileerde, natuurstenen bekroning en daartussen een bewaard ijzeren hekken van 1877. Bepleisterde villa van circa 1953, geïnspireerd op de cottagearchitectuur, op lichte verhoging gebouwd en omgeven door een drietal graslanden, vijvers/waterpartijen en enkele oudere parkbomen. Bijgebouw, oorspronkelijk volume op een L-vormige plattegrond. In het park staat een pijlerkapelletje, gebouwd in 2001, in witgeschilderde baksteen onder een zadeldakje; rondboognis met Mariabeeldje, omringd door een lindeboom en enkele taxussen.


ID: 87724 | Bouwkundig element

Historische hoeve Ten Daele

Meulebekesteenweg 15 (Oostrozebeke)
Historische hoeve "Ten Daele", voormalig pachtgoed van de Sint-Salvatorsabdij van Ename. Deze abdij krijgt in 1186 het patronaatsrecht over Oostrozebeke en is eigenaar van de dorpskom. Na de Franse Revolutie komt het goed in handen van de familie van Outryve d'Ydewalle.


ID: 87728 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw met lindes

Molstenstraat (Oostrozebeke)
Wegkapel gewijd aan Onze-Lieve-Vrouw. Staat op de herziene kaart van 1910 van het Militair Cartografisch Instituut. Bakstenen pijlerkapel onder zadeldakje (beton) bekroond met een betonnen kruis. Spitsboognis met beeld van Maria met Kind met eronder het opschrift. Beschaduwd door linde.


ID: 200128 | Landschappelijk element

Mazenzeledries

Dries (Opwijk)
De Dries heeft een oppervlakte van 1 hectare 31 centiare en bestaat uit twee driehoekige pleinen.


ID: 308311 | Landschappelijk element

Opgaande olm bij toegangsweg tot hoeve

Mansteen 125 (Opwijk)
Deze opgaande olm staat bij een toegangsweg tot een historische gesloten hoeve.


ID: 134076 | Landschappelijk element

Restant van de tuin van het Temmershof

Marktstraat, Ringlaan (Opwijk)
Tuin in landschappelijke stijl van circa 55 are, met heuveltjes, vijvertje en rustiek paviljoen, aangelegd rond 1900 en in 2007 grotendeels vernietigd.


ID: 306191 | Landschappelijk element

Opgaande bruine beuk als vredesboom

Gemeentestraat (Oud-Heverlee)
Op het pleintje voor het gemeentehuis staat een bruine beuk (Fagus sylvatica ‘Atropunicea’). Deze boom is aangeplant in 1920 als vredesboom, ter herdenking van het einde van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 132088 | Landschappelijk element

Bomengroep van moerascipressen in de vijverrand Zoet Water

Maurits Noëstraat (Oud-Heverlee)
Bij de vijvers van de Zoete Waters zijn op verschillende plaatsen moerascipressen aangeplant, zo ook hier in de vijverrand. Gezien de standplaats werden de bomen van op afstand geïnventariseerd en niet onderworpen aan een meting van de stamomtrek.


ID: 132089 | Landschappelijk element

Twee moerascipressen Zoet Water

Maurits Noëstraat (Oud-Heverlee)
Bij de vijvers van de Zoete Waters zijn op verschillende plaatsen moerascipressen aangeplant, zo ook hier op een eiland. Gezien de standplaats werden de bomen van op afstand geïnventariseerd en niet onderworpen aan een meting van de stamomtrek.


ID: 308014 | Landschappelijk element

Corsendonkse dreef

Corsendonkse Dreef (Oud-Turnhout)
De Corsendonkse dreef is een gefragmenteerde, twee kilometer lange, dreef die loopt van de voormalige priorij van Corsendonk tot aan de steenweg op Mol.