Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

215 resultaten


ID: 300534 | Landschappelijk element

Opgaande wintereik als vredesboom

Hof van Belsele (Sint-Niklaas)
Ter vervanging van een aantal ceders werd achter het oorlogsmonument een jonge wintereik geplant.


ID: 303464 | Landschappelijk element

Kasteeldomein Duras

Park 1, 1A (Sint-Truiden)
Uitzonderlijk landgoed van Europees formaat omwille van zijn ontstaan, conceptuele evolutie en bestanddelen. Uitgestrekt domein van circa 134 ha met kasteelpark in landschappelijke stijl met riant karakter, vijver met eilandje en paviljoen, belangrijke moestuin, watermolen (op Gorsem), weilanden, hoogstamboomgaarden, bomen­groepen, bomengordel en bossen, verbonden door dreven, wegen en paden.


ID: 301789 | Landschappelijk element

Opgaande zilverlinde als vredesboom

Sint-Martenplein, Stapelstraat (Sint-Truiden)
Op het Sint-Martensplein staat bij het oorlogsmonument een opgaande zilverlinde. Het is een laag vertakte zilverlinde die er als vredesboom werd geplant na het beëindigen van de Eerste Wereldoorlog.


ID: 306192 | Landschappelijk element

Geschoren beuk als herdenkingsboom

Camille Van Camplaan (Tervuren)
Op het pleintje aan de Camille Van Camplaan staat een kort geschoren beuk, aangeplant als herdenkingsboom. Op de steen voor de beuk staat volgende tekst: “VRIJHEIDSBOOM GEPLANT / TER HERINNERING / BEVRIJDING / GEVANGENKAMPEN / 1945 – 1975”.


ID: 304787 | Landschappelijk element

Drie opgaande bruine beuken als herdenkingsbomen 75 jaar België

Haagbeukendreef, Olmenweg (Tervuren)
Rond het kruispunt van de Haagbeukendreef met de Olmenweg in het Zoniënwoud staan drie bruine beuken met stamomtrekken van 208 cm, 178 cm en 175 cm. De beuken zijn hier geplant als "Bouquet jubilaire", ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de onafhankelijkheid van België.


ID: 301646 | Landschappelijk element

Opgaande linde als eeuwfeestboom

Kerkplaats (Tervuren)
Op het dorpsplein van Duisburg staat een mooi ontwikkelde opgaande linde. Het is een winterlinde die als herdenkingsboom werd geplant naar aanleiding van de eeuwfeest plechtigheden die werden gehouden in 1930.


ID: 130764 | Landschappelijk element

Opgaande linde als vrijheidsboom

Kerkstraat (Tervuren)
De vrijheidsboom, een Hollandse linde, bevindt zich bij het tijdens het interbellum opgerichte oorlogsgedenkteken. De boom werd in 1830 aangeplant als herinnering aan de Belgische Onafhankelijkheid.


ID: 304786 | Landschappelijk element

Opgaande linde als herdenkingsboom 75 jaar België

Kleine Flossenweg, Onze-Lieve-Vrouwweg (Tervuren)
Midden op het kruispunt van de Kleine Flossendelleweg met de Onze-Lieve-Vrouwweg in het Zoniënwoud staat een opgaande linde met uitbundige stamvoetopslag. In de berm van de Kleine Flossendelleweg bij dit kruispunt staat een gedenksteen met inscriptie "Jubilé 1905". Linde en steen zijn hier geplaatst ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van de onafhankelijkheid van België.


ID: 306194 | Landschappelijk element

Opgaande linde als eeuwfeestboom

Lindeboomstraat, Olmenstraat (Tervuren)
Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de Belgische onafhankelijkheid waren er op 20 en 21 juli 1930 in het Brusselse Jubelpark grootse feestelijkheden. De gemeenten werden aangemaand deze gebeurtenis te herdenken door het aanplanten van een eeuwfeestboom. In Tervuren staat deze boom in de Lindeboomstraat, op het einde van de Olmenstraat.


ID: 306193 | Landschappelijk element

Geschoren taxus als millenniumboom

Markt (Tervuren)
In het parkje (vml. kerkhof) naast de Sint-Janskerk in Tervuren staat een geschoren Taxus. Deze Taxus is geplant als millenniumboom. Op het stenen bordje voor de boom staat vermeld dat deze geplant is op 23 december 2000.