192 resultaten


ID: 201165 | Bouwkundig element

Maple Copse Cemetery

Schachteweidestraat zonder nummer (Ieper)
De naam 'Maple Copse' werd gegeven aan een kleine aanplanting ten oosten van het dorp Zillebeke en juist ten westen van Sanctuary Wood. In het totaal worden hier 256 geïdentificeerde en 52 niet-geïdentificeerde doden begraven of herdacht.


ID: 201147 | Bouwkundig element

Bus House Cemetery

Sint-Elooisweg zonder nummer (Ieper)
De begraafplaats is genoemd naar een café die de naam 'Bus House' verkreeg, naar een typische Londense ‘Omnibus’ die in panne viel toen het in 1914 troepen naar het front bracht.


ID: 201120 | Bouwkundig element

Hagle Dump Cemetery

Sint-Pieterstraat zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats uit de Eerste Wereldoorlog, vanaf april 1918 aangelegd nabij een rustkamp en een depot dat 'Hagle Dump' genoemd werd.


ID: 201109 | Bouwkundig element

The Huts Cemetery

Steenakkerstraat zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats, tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd in de nabijheid van een reeks barakken ('huts', die tussen juli en november 1917 gebruikt werden door medische posten ('field ambulances').


ID: 201118 | Bouwkundig element

Ferme-Olivier Cemetery

Steentjemolenstraat zonder nummer (Ieper)
Britse militaire begraafplaats met doden uit de Eerste Wereldoorlog. De begraafplaats werd vanaf 9 juni 1915 in gebruik genomen.


ID: 201169 | Bouwkundig element

Chester Farm Cemetery

Vaartstraat zonder nummer (Ieper)
Dit was een frontlijnbegraafplaats bij een boerderij, die met de naam 'Chester Farm' werd bedacht. In maart 1915 werden de eerste doden er begraven. Op Chester Farm Cemetery liggen 424 militairen begraven.


ID: 201170 | Bouwkundig element

Spoilbank Cemetery

Vaartstraat zonder nummer (Ieper)
De naam van deze begraafplaats verwijst naar de oevers die werden opgeworpen bij het uitgraven van het nooit voltooide kanaal Ieper-Komen.


ID: 201171 | Bouwkundig element

Woods Cemetery

Verbrandemolenstraat zonder nummer (Ieper)
Woods Cemetery ligt vlakbij 'The Bluff', aan het einde van 'The Ravine', een gebied waar tijdens de oorlog heel fel om gevochten werd. Woods Cemetery werd in april 1915 gestart.


ID: 201172 | Bouwkundig element

1st D.C.L.I. Cemetery, The Bluff

Verbrandemolenstraat zonder nummer (Ieper)
'1st D.C.L.I.' staat voor '1st Duke of Cornwall’s Light Infantry', een eenheid die hier bij ‘The Bluff’ bij hevige gevechten betrokken raakte in het voorjaar van 1915. Van de 76 graven behoren er 51 tot de '1st D.C.L.I.', vandaar de naamgeving.


ID: 201173 | Bouwkundig element

Hedge Row Trench Cemetery

Verbrandemolenstraat zonder nummer (Ieper)
Hedge Row Trench Cemetery is genoemd naar een Britse loopgraaf die hier tijdens de Eerste Wereldoorlog aangelegd was. Deze was op zijn beurt genoemd naar een nabijgelegen boerderij die 'Hagereke' heette ('Hage-reke' – 'hagen-rij' – 'hedge row').