Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

12852 resultaten


ID: 444 | Bouwkundig element

Hof te Putte

Putstraat 161 (Aalst)
Oude pachthoeve uit de 16de - 17de eeuw van de abdij van Affligem, voorheen waarschijnlijk een gesloten hoeve. Boerenhuis in traditionele bak- en zandsteenstijl van één bouwlaag en zeven traveeën onder afgesnuit zadeldak, aangebouwd bakhuis onder zadeldak met aandak en vlechtingen. Twee haakse schuren uit de 18de eeuw, ongeveer in elkaars verlengde gebouwd.


ID: 278 | Bouwkundig / Landschappelijk element

Kasteeldomein Terlinden

Raffelgemstraat 8, 8A, Square Jacques Geerinckx 2, Terlindendreef 9 (Aalst)
Het kasteeldomein Terlinden bestaat uit een U-vormig kasteel met hoofdgebouw uit 1913 en 18de-eeuwse zijvleugels, volledig omgeven door een gracht en toegankelijk via een achtzijdig poortgebouw en twee bruggen. Buiten de omwalling bevindt zich een landschappelijk ingericht park met daarin diverse aanhorigheden waaronder een oranjerie, stallingen en een kasteelhoeve.


ID: 514 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 15 (Aalst)
Gesloten hoeve met woonhuis onder een zadeldak. Datering 1852 door middel van muurankers in de gecementeerde straatgevel van het dienstgebouw.


ID: 512 | Bouwkundig element

Semigesloten hoeve

Restert 3 (Aalst)
Semigesloten hoeve met bakstenen aanhorigheden onder pannen zadeldaken. Datering 1760 in de sluitsteen van het zandstenen steekboogdeurtje aan de straatzijde. Woonhuis van vijf verschillende traveeën en anderhalve verdieping onder een zadeldak uit de tweede helft van de 19de eeuw.


ID: 513 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Restert 5 (Aalst)
Gesloten hoeve met inrijpoort ten zuidwesten. Dubbelhuis van zeven traveeën van verschillende breedte en één verdieping onder een gebogen zadeldak met datering 1767 gegrift in de beraapte en verankerde erfgevel. Met zadeldak afgedekte schuur aan de noordoostzijde. Stallen onder een zadeldak ten zuidwesten.


ID: 323 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve 't Schuurken

Schuurken 1 (Aalst)
Gesloten hoeve uit het vierde kwart van de 19de eeuw, gelegen te midden van een zeer aantrekkelijk landschap. Bakstenen gebouwen onder zadeldaken (dienstgebouwen met Vlaamse pannen) gegroepeerd rondom gedeeltelijk geplaveide binnenkoer. Inrijpoort ondergebracht in stalvleugel. Eénlaags woonhuis van acht traveeën onder vernieuwd zadeldak. Ertegenover een wagenhuis met twee grote centrale korfboogpoorten en windwijzer.


ID: 246 | Bouwkundig element

Hoeve in L-vorm

Sint Jobstraat 217, 221-225 (Aalst)
L-vormig hoevetje met witgekalkte bakstenen gebouwen onder zadeldak. Achterin gebouwde boerenwoning met rechthoekige muuropeningen in omlijstingen van gesinterde baksteen uit begin 19de eeuw naast aangepaste van recentere datum.


ID: 247 | Bouwkundig element

Hoezebeekhoeve

Sint Jobstraat 290 (Aalst)
Grote hoeve met witgekalkte gebouwen onder pannen zadeldaken, daterend uit de 19de eeuw. Belangrijk omwille van zijn omvangrijk volume en gesloten straat- en veldgevels afgelijnd door getrapte fries.


ID: 76230 | Bouwkundig element

Gesloten hoeve

Sinte Apoloniastraat 150 (Aalst)
Gesloten hoeve met bakstenen gebouwen onder zadeldaken, gegroepeerd rondom een gekasseide binnenplaats en opklimmend tot het tweede kwart van de 18de eeuw en later.


ID: 76228 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Sinte Apoloniastraat 34 (Aalst)
Hoevetje met losstaande bakstenen gebouwen onder zadeldaken. Eénlaags geelbeschilderd woonhuis van vier traveeën, met vernieuwde dakbekleding.