Resultaten erfgoedobjecten

< Ga naar zoekformulier

Resultaten erfgoedobjecten

397 resultaten


ID: 34568 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Bellemstraat 170 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen op met gras begroeid en omhaagd erf afgesloten met roodgeschilderd ijzeren hek tussen betonnen pijlertjes. Boerenwoning van vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, daterend van circa 1800. Verder nog stallen met erachter open schuur, bakhuis en aardappelkelder.


ID: 34878 | Bouwkundig element

Elsmoortelhoeve

Bollestraat 2 (Aalter)
Boerenwoning van vijf traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, uit de tweede helft van de 18de eeuw tot de 19de eeuw.


ID: 34594 | Bouwkundig element

Goed te Piethoek

Brugstraat 71 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met omhaagd erf.


ID: 34604 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Eendekooi 10 (Aalter)
Achterin gelegen hoeve met losse bestanddelen. Ten westen, ruime boerenwoning uit de 19de eeuw van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Stallen met gewitte gevel op gepikte plint, vermoedelijk het oorspronkelijke boerenhuis met bewaarde deuromlijsting uit het vierde kwart van de 18de eeuw. Overwelfde aardappelkelder en dwarsschuur en stallen onder zadeldak.


ID: 34603 | Bouwkundig element

Hoeve Goed te Buigezele

Eendekooi 5 (Aalter)
Hoeve gebouwd op het gebied van de heerlijkheid Buigezele meteen boerenwoning van vijf of zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak van 1763. Ten oosten, aan het huis aangebouwde stallen onder zadeldaken. Ten noorden, aan de straat, bakstenen stallen. Ten zuiden, met gras en struiken begroeide aardappelkelder met bakstenen deuromlijsting.


ID: 34612 | Bouwkundig element

Boerenwoning Melskensgoed

Hageland 4 (Aalter)
Ruime boerenwoning in omhaagd voortuintje van vijf of zes traveeën en één bouwlaag onder overkragend zadeldak met klokkenstoel en windhaan. Op de rechter zijgevel door middel van muurankers gedateerd 1833. Achter het huis overwelfde aardappelkelder met bakstenen deuromlijsting. Ten oosten, achter het huis, stallen; het oorspronkelijke huis.


ID: 34617 | Bouwkundig element

Hoeve

Houtem 18 (Aalter)
Nog grotendeels omgrachte hoeve, minstens opklimmend tot de 18de eeuw. Boomgaard afgesloten door middel van ijzeren hek tussen overhoeks geplaatste beschilderde bakstenen pijlers, rechts met getralied niskapelletje. Schuur onder zadeldak; naar verluidt gedateerd 1884 maar aangepast in het derde kwart van de 20ste eeuw. Witgekalkt bakhuis van het samengestelde type en begroeide aardappelkelder.


ID: 34886 | Bouwkundig element

Boerenwoning

Kleitestraat 20 (Aalter)
Ten westen, boerenhuis vermoedelijk uit de eerste helft van de 20ste eeuw op de plaats van een ouder boerenhuisje; zes traveeën en één bouwlaag onder zadeldak. Ten zuidoosten, tweedelig bakhuis. Ten noordoosten, dwarsschuur onder zadeldak (pannen, nok parallel aan de straat) met klimmende dakkapellen met laadvensters.


ID: 34915 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Lomolenstraat 112 (Aalter)
Ten noorden, boerenhuis met gecementeerde gevel van één bouwlaag onder zadeldak (pannen), uit de 18de eeuw. In voorgevel, naar het zuidoosten georiënteerd (erf), lage vensters, bolkozijnen met groengeschilderde persiennes.


ID: 34686 | Bouwkundig element

Hoeve met losse bestanddelen

Oostmolenstraat 271 (Aalter)
Hoeve met losse bestanddelen, opklimmend tot de 17de eeuw. Ten noorden, boerenwoning van zeven traveeën en één bouwlaag onder zadeldak, op balk van schoorsteenmantel 1886 gedateerd. Dwarsschuur en stallen uit 1821 met ervoor liggende mestvaalt. Rechter travee van voormalig wagenhuis verbouwd tot varkensstal.