306 resultaten
ID: 477 | geografische inventarisatie
tot
Denderbelle, Lebbeke, Wieze (Lebbeke)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Lebbeke gebeurde in 2000-2001. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Lebbeke en deelgemeenten Denderbelle en Wieze 226 panden en constructies met erfgoedwaarde.
ID: 534 | geografische inventarisatie
tot
Impe, Lede, Oordegem, Smetlede, Wanzele (Lede)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Lede werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Lede en deelgemeenten Impe, Oordegem, Smetlede en Wanzele leverde 104 inventarisfiches op.
ID: 585 | geografische inventarisatie
tot
Ledegem, Rollegem-Kapelle, Sint-Eloois-Winkel (Ledegem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Ledegem werd gepubliceerd in 1999 in boekdeel 17n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekenperiode liep van januari 1998 tot februari 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 1999. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Ledegem en deelgemeenten Rollegem-Kapelle en Sint-Eloois-Winkel leverde 158 inventarisfiches op.
ID: 353 | geografische inventarisatie
tot
Lendelede (Lendelede)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Lendelede werd opgemaakt in 2008. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van februari tot december 2008 op basis van veldwerk en fotografische registratie 156 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden verspreid in 2008 via een onuitgegeven papieren bundel in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in 2009 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 505 | geografische inventarisatie
tot
Gaasbeek, Sint-Kwintens-Lennik, Sint-Martens-Lennik (Lennik)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Lennik gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Lennik een 80-tal panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 880 | geografische inventarisatie
tot
Heverlee, Kessel-Lo, Leuven, Wilsele (Leuven)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Leuven gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Leuven een 430-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 918 | geografische inventarisatie
tot
Leuven (Leuven)
In 2012 werd de herinventarisatie van de Leuvense binnenstad voltooid met een project waarin de grote historische complexen in het stadscentrum van Leuven een nieuwe, actuele tekst kregen. Hieronder verstaan we: kerken, kloosters, begijnhoven, het stadhuiscomplex, universiteitsgebouwen en -colleges, ziekenhuizen en ook gevangenissen.
ID: 922 | geografische inventarisatie
tot
Leuven (Leuven)
De Vlaamse overheid voerde tussen 1996 en 2009 de herinventarisatie van het bouwkundig erfgoed in de stad Leuven uit. Het inventaristeam voegde circa 1000 nieuwe inventarisfiches aan de inventaris toe. 340 fiches die al in de inventaris zaten werden geactualiseerd.
ID: 1084489 | geografische inventarisatie
tot
Wilsele (Leuven)
xxxx
ID: 446 | geografische inventarisatie
tot
Lichtervelde (Lichtervelde)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Lichtervelde werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 17n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het veldwerk voor dit boekdeel is ingezet in 1998, werd meermaals onderbroken, en werd midden 2000 afgerond. Een paar aanvullende controlebezoeken zijn nog doorgevoerd tijdens het samenstellen en het aanpassen van het manuscript, dat in 2001 werd gepubliceerd. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Lichtervelde leverde 100 inventarisfiches op.