Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

306 resultaten


ID: 881 | geografische inventarisatie

tot
Liedekerke (Liedekerke)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Liedekerke gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Liedekerke zeven panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen.


ID: 973 | geografische inventarisatie

tot
Koningshooikt, Lier (Lier)
In 1990 werd de inventaris bouwkundig erfgoed van Lier en deelgemeente Koningshooikt gepubliceerd in boekdeel 13n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1986 tot begin 1990. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Lier en Koningshooikt leverde 739 inventarisfiches op.


ID: 469 | geografische inventarisatie

tot
Deftinge, Hemelveerdegem, Sint-Maria-Lierde, Sint-Martens-Lierde (Lierde)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Lierde gebeurde in 1999 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Lierde, dat bestaat uit Deftinge, Hemelveerdegem, Sint-Maria-Lierde en Sint-Martens-Lierde, 125 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van het fotomateriaal en de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 640 | geografische inventarisatie

tot
Lovendegem, Vinderhoute (Lievegem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de (vroegere) gemeente Lovendegem en deelgemeente Vinderhoute werd gepubliceerd in 1994 in boekdeel 12n5 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van 1980 tot eind 1993. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Lovendegem en Vinderhoute leverde 171 inventarisfiches op.


ID: 554 | geografische inventarisatie

tot
Oostwinkel, Ronsele, Zomergem (Lievegem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de (vroegere) gemeente Zomergem en deelgemeenten Oostwinkel en Ronsele werd gepubliceerd in 1994 in boekdeel 12n5 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van 1980 tot eind 1993. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Zomergem en deelgemeenten leverde 160 inventarisfiches op.


ID: 551 | geografische inventarisatie

tot
Waarschoot (Lievegem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de (vroegere) gemeente Waarschoot werd gepubliceerd in 1994 in boekdeel 12n5 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van 1980 tot eind 1993. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Waarschoot leverde 102 inventarisfiches op.


ID: 732 | geografische inventarisatie

tot
Gierle, Lille, Poederlee, Wechelderzande (Lille)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Lille en deelgemeenten Gierle, Poederlee en Wechelderzande werd gepubliceerd in 2001 in boekdeel 16n3 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in het voorjaar van 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 2001. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Lille en deelgemeenten leverde 94 inventarisfiches op.


ID: 889 | geografische inventarisatie

tot
Linkebeek (Linkebeek)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Linkebeek gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Linkebeek een negen panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 933 | geografische inventarisatie

tot
Linkebeek (Linkebeek)
De herinventarisatie van Linkebeek werd in 2011 volledig afgerond. Alle gegevens over het bouwkundig erfgoed van deze gemeente zijn raadpleegbaar op de website. In deze relatief kleine gemeente (415 ha) werden niet minder dan 80 nieuwe bouwkundige relicten geselecteerd en beschreven. Daarnaast kregen 37 straten een beschrijvend overzicht van de huidige bebouwing en werden – daar waar informatie voorhanden was – ook het ontstaan en de historiek beschreven. Samen schetsen ze het beeld van een Vlaamse randgemeente die evolueerde van landelijke gemeente tot verstedelijkte woongemeente met villawijken.


ID: 892 | geografische inventarisatie

tot
Drieslinter, Melkwezer, Neerhespen, Neerlinter, Orsmaal-Gussenhoven, Overhespen, Wommersom (Linter)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Linter gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Linter een 35-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.