Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

306 resultaten


ID: 443 | geografische inventarisatie

tot
Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Kortrijk, Marke, Rollegem (Kortrijk)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Kortrijk en deelgemeenten gebeurde in 2000-2006. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde in 2000-2003 op basis van veldwerk en fotografische registratie in Kortrijk en deelgemeenten Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Heule, Kooigem, Marke en Rollegem, 1764 panden en constructies met erfgoedwaarde. De gegevens werden in 2005-2006 verspreid via vier papieren, maar niet uitgegeven bundels. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 426 | geografische inventarisatie

tot
Kraainem (Kraainem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Kraainem gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Kraainem een twintigtal items. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 919 | geografische inventarisatie

tot
Kraainem (Kraainem)
De herinventarisatie van Kraainem werd eind 2010 afgerond. De gegevens van het bouwkundig erfgoed van deze gemeente zijn nu raadpleegbaar op de website. Het gaat om 51 bouwkundige relicten die werden beschreven en voorzien van foto's. Bovendien werden 3 bouwkundige gehelen afgebakend, namelijk een tuinwijkje en twee wooncomplexen naar ontwerp van Willy Van der Meeren.


ID: 470 | geografische inventarisatie

tot
Huise, Ouwegem, Zingem (Kruisem)
Zingem is sinds 1 januari 2019 een deelgemeente van Kruisem. De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Zingem gebeurde toen dat nog een zelfstandige gemeente was, in 1977 gevormd door Zingem, Huise (zonder het gehucht Lozer) en Ouwegem. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen deed veldwerk en fotografische registratie in 1999. Men nam toen in totaal 190 panden en constructies met erfgoedwaarde op in de inventaris bouwkundig erfgoed. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van het fotomateriaal en de inventaristeksten op de inventariswebsite. Sinds 2019 zijn de resultaten van dit inventarisproject op de inventariswebsite onder de nieuwe gemeentenaam Kruisem te vinden.


ID: 473 | geografische inventarisatie

tot
Huise, Kruishoutem, Nokere, Wannegem-Lede (Kruisem)
Kruishoutem is sinds 1 januari 2019 een deelgemeente van Kruisem. De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Kruishoutem gebeurde toen dat nog een zelfstandige gemeente was, in 1977 gevormd door Kruishoutem, het gehucht Lozer van Huise, Nokere en Wannegem-Lede. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen deed veldwerk en fotografische registratie in 1999. Men nam toen in totaal 200 panden en constructies met erfgoedwaarde op in de inventaris bouwkundig erfgoed. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van het fotomateriaal en de inventaristeksten op de inventariswebsite. Sinds 2019 zijn de resultaten van dit inventarisproject op de inventariswebsite onder de nieuwe gemeentenaam Kruisem te vinden.


ID: 796 | geografische inventarisatie

tot
Kuurne (Kuurne)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Kuurne werd opgemaakt in 2007-2008. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van april tot september 2007 op basis van veldwerk en fotografische registratie 219 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden verspreid in 2008 via een onuitgegeven papieren bundel in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in hetzelfde jaar met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 492 | geografische inventarisatie

tot
Kalken, Laarne (Laarne)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Laarne gebeurde in 2001-2002 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Laarne en deelgemeente Kalken 221 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2010 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 940 | vaststellingen, geografische inventarisatie

tot
Lanaken, Rekem (Lanaken), Opgrimbie (Maasmechelen)
Het landschappelijke geheel “Steilrand van het Kempisch Plateau van de Kikbeek tot de Asbeek” werd (opnieuw) geïnventariseerd naar aanleiding van de vaststelling van dit gebied (voorheen aanduiding ankerplaats). Deze vaststelling gebeurde meestal met als doel om het gebied via een ruimtelijk uitvoeringsplan door te laten vertalen naar een erfgoedlandschap.


ID: 576 | geografische inventarisatie

tot
Attenhoven, Eliksem, Ezemaal, Laar, Landen, Neerlanden, Neerwinden, Overwinden, Rumsdorp, Waasmont, Walsbets, Walshoutem, Wange, Wezeren (Landen)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Landen gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Landen een 75-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 583 | geografische inventarisatie

tot
Bikschote, Langemark, Poelkapelle (Langemark-Poelkapelle)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Langemark-Poelkapelle bestaande uit Langemark, Poelkapelle en Bikschote werd gepubliceerd in 1987 in boekdeel 11n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van het najaar 1982 tot de zomer 1986. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Langemark, Poelkapelle en Bikschote leverde 97 inventarisfiches op.