306 resultaten
ID: 1085 | geografische inventarisatie
tot
Pajottegem (Vlaams-Brabant)
De inventaris ‘Houtige Beplantingen met Erfgoedwaarde’ ontstond in 2006. Meldingen van erfgoedbomen en –struiken werden onderzocht en opgenomen in de inventaris indien ze erfgoedwaarde hadden. Om de methodologie op punt te zetten werd in de periode 2005-2013 één gemeente per provincie volledig geïnventariseerd. Op die manier zijn Zwalm, Herne, Heuvelland, Voeren en Bornem, met uitzondering van de beplantingen in tuinen en parken, gebiedsdekkend geïnventariseerd.
ID: 830 | geografische inventarisatie
tot
Galmaarden, Tollembeek, Vollezele (Pajottegem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Galmaarden gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Galmaarden ruim zestig panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 834 | geografische inventarisatie
tot
Gooik, Kester, Leerbeek, Oetingen (Pajottegem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Gooik gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Gooik een 80-tal panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 841 | geografische inventarisatie
tot
Herfelingen, Herne, Sint-Pieters-Kapelle (Pajottegem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Herne gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Herne ruim zeventig panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 714 | geografische inventarisatie
tot
Beert, Bellingen, Bogaarden, Elingen, Heikruis, Pepingen (Pepingen)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Pepingen gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Pepingen een 60-tal panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.
ID: 928 | geografische inventarisatie
tot
Egem, Pittem (Pittem)
De inventaris van het bouwkundig erfgoed in Pittem en deelgemeente Egem werd opgemaakt in 2009-2010. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen inventariseerde van maart 2009 tot juni 2010 op basis van veldwerk en fotografische registratie 297 panden en constructies met erfgoedwaarde. Op basis van archief- en literatuuronderzoek schreef men de inventaristeksten uit. De gegevens werden verspreid in 2010 via een papieren onuitgegeven bundel in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Het project werd gefinaliseerd in hetzelfde jaar met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.
ID: 590 | geografische inventarisatie
tot
Krombeke, Poperinge, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe, Watou (Poperinge)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Poperinge en deelgemeenten Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou werd gepubliceerd in 1989 in boekdeel 11n2 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van het Bestuur Monumenten en Landschappen binnen het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep vanaf het najaar 1981 en werd afgewerkt in 1989 met de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Poperinge, Krombeke, Proven, Reningelst, Roesbrugge-Haringe en Watou leverde 612 inventarisfiches op.
ID: 738 | geografische inventarisatie
tot
Beerzel, Putte (Putte)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Putte en deelgemeente Beerzel werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 13n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in de loop van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Putte en Beerzel leverde 127 inventarisfiches op.
ID: 766 | geografische inventarisatie
tot
Rijkevorsel (Rijkevorsel)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Rijkevorsel werd gepubliceerd in 2002 in boekdeel 16n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. Het onderzoek werd in juni 1998 gestart en afgerond met controle- en interieurbezoeken in het voorjaar van 2000. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 2002. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Rijkevorsel leverde 76 inventarisfiches op.
ID: 453 | geografische inventarisatie
tot
Beveren, Oekene, Roeselare, Rumbeke (Roeselare)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Roeselare werd gepubliceerd in 1999 in boekdeel 17n1 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen van de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekenperiode liep van januari 1998 tot februari 1999. De resultaten van het onderzoek werden gepubliceerd in 1999. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Roeselare en deelgemeenten Beveren, Oekene en Rumbeke leverde 788 inventarisfiches op.