Resultaten gebeurtenissen

< Ga naar zoekformulier

Resultaten gebeurtenissen

306 resultaten


ID: 562 | geografische inventarisatie

tot
Ronse (Ronse)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de stad Ronse werd gepubliceerd in 1998 in boekdeel 15n3 van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1996 tot voorjaar 1998. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Ronse leverde 685 inventarisfiches op.


ID: 715 | geografische inventarisatie

tot
Borchtlombeek, Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek, Pamel, Strijtem (Roosdaal)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Roosdaal gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Roosdaal bijna 80 panden en constructies. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 717 | geografische inventarisatie

tot
Rotselaar, Werchter, Wezemaal (Rotselaar)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Rotselaar gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Rotselaar een 35-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 719 | geografische inventarisatie

tot
Averbode, Messelbroek, Scherpenheuvel, Testelt, Zichem (Scherpenheuvel-Zichem)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Scherpenheuvel-Zichem gebeurde tussen 1965 en 1971. Een werkgroep, samengesteld in opdracht van het toenmalige Ministerie van Nationale Opvoeding en Cultuur, selecteerde in Scherpenheuvel-Zichem een 30-tal panden. De resultaten werden gepubliceerd in 1971 in het eerste boekdeel van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 721 | geografische inventarisatie

tot
Sint-Genesius-Rode (Sint-Genesius-Rode)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Sint-Genesius-Rode gebeurde in de periode 1971-1975. Het inventaristeam van de toenmalige Rijksdienst voor Monumenten- en Landschapszorg selecteerde in Sint-Genesius-Rode een 30-tal panden. De resultaten publiceerde men in 1975 in het boekdeel 2n van de reeks Bouwen door de Eeuwen Heen in Vlaanderen.


ID: 929 | geografische inventarisatie

tot
Sint-Genesius-Rode (Sint-Genesius-Rode)
Exact 40 jaar na de publicatie van de eerste inventaris van Sint-Genesius-Rode in de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen, in boekdeel 2n in 1975, werd het bouwkundig erfgoed in Sint-Genesius-Rode opnieuw geïnventariseerd. Sint-Genesius-Rode is gelegen in de Vlaamse Rand rond Brussel. Bij deze inventarisronde werden in totaal 152 relicten en 94 straatbeschrijvingen opgenomen in de inventaris. Het accent ligt daarbij op modernistische woningen.


ID: 612 | geografische inventarisatie

tot
De Klinge, Meerdonk, Sint-Gillis-Waas, Sint-Pauwels (Sint-Gillis-Waas)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Sint-Gillis-Waas werd gepubliceerd in boekdeel 7n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 7n bevat alle gemeenten van het arrondissement Sint-Niklaas: Beveren, Kruibeke, Lokeren, Sint-Gillis-Waas, Sint-Niklaas, Stekene en Temse. Een eenmansteam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van november 1976 tot september 1979, met een aantal controlebezoeken in 1980. In 1981 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Sint-Gillis-Waas en deelgemeenten De Klinge, Meerdonk en Sint-Pauwels leverde 174 inventarisfiches op.


ID: 763 | geografische inventarisatie

tot
Onze-Lieve-Vrouw-Waver, Sint-Katelijne-Waver (Sint-Katelijne-Waver)
De inventaris bouwkundig erfgoed van de gemeente Sint-Katelijne-Waver en deelgemeente Onze-Lieve-Vrouw-Waver werd gepubliceerd in 1997 in boekdeel 13n4 van de reeks Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen. Een inventaristeam van de Afdeling Monumenten en Landschappen binnen de Administratie Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg (AROHM) maakte de inventaris op. De optekeningsperiode ter plaatse werd gestart in de zomer 1995 en het onderzoek werd afgerond in de loop van 1997, het jaar van publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve-Vrouw-Waver leverde 129 inventarisfiches op.


ID: 480 | geografische inventarisatie

tot
Sint-Jan-in-Eremo, Sint-Laureins, Sint-Margriete, Waterland-Oudeman, Watervliet (Sint-Laureins)
De inventarisatie van het bouwkundig erfgoed in Sint-Laureins gebeurde in 2003 voor wat betreft veldwerk en fotografische registratie. Het inventaristeam van de toenmalige Afdeling Monumenten en Landschappen selecteerde in Sint-Laureins en deelgemeenten Sint-Jan-in-Eremo, Sint-Margriete, Waterland-Oudeman en Watervliet, 197 panden en constructies met erfgoedwaarde. Het project werd gefinaliseerd in 2008 met het publiceren van de inventaristeksten op de inventariswebsite.


ID: 536 | geografische inventarisatie

tot
Bavegem, Letterhoutem, Sint-Lievens-Houtem, Vlierzele, Zonnegem (Sint-Lievens-Houtem)
De inventaris bouwkundig erfgoed van Sint-Lievens-Houtem werd gepubliceerd in boekdeel 5n van de reeks Bouwen door de Eeuwen heen in Vlaanderen. 5n bevat alle gemeenten van het arrondissement Aalst: Aalst, Denderleeuw, Erpe-Mere, Geraardsbergen, Haaltert, Herzele, Lede, Ninove, Sint-Lievens-Houtem en Zottegem. Een inventaristeam van de Rijksdienst voor de Monumenten- en Landschapszorg stelde de inventaris samen. De optekeningsperiode ter plaatse liep van zomer 1975 tot zomer 1977, met een aantal controlebezoeken in het najaar en de winter. In 1978 volgde de publicatie. De inventarisatie van bouwkundig erfgoed in Sint-Lievens-Houtem en deelgemeenten Bavegem, Letterhoutem, Vlierzele en Zonnegem leverde 65 inventarisfiches op.