Sint-Kwintenskerk

Auteurs: Jansen, Isabelle

Gemetste structuur

Typologie: muurresten
Materiaal: keramisch bouwmateriaal

Beschrijving:
Bij de herstelling van de grondverlichting rond de Sint-Kwintenskerk werd een deeltje van bakstenen metselwerk aangetroffen met daaronder een kleine holte. het betreft mogelijk een oude grafkelder of crypte, maar mogelijk is het ook de onderkant van een ondiepe fundering. Het metselwerk werd in situ bewaard.

Menselijk bot

Typologie: inhumatiegraven, kerkhoven, losse vondsten
Materiaal: bot (menselijk)

Beschrijving:
Bij de herstelling van de grondverlichting rond de Sint-Kwintenskerk werd menselijk botmateriaal aangetroffen. Dit botmateriaal lag niet meer in situ; de grond in de sleuf was al eens geroerd bij de plaatsing van de verlichting en riolering in het verleden. De vondst van het botmateriaal maakt wel duidelijk dat het kerkhof na opgave niet diep geruimd werd; mogelijk werden enkel de grafstenen weggehaald.

Monumentale structuur

Datering: 18de eeuw
Typologie: kerken

Munt

Datering: late middeleeuwen
Typologie: losse vondsten, munten
  • Toevalsvondsten Leuven
    • Bron: Dengis J.-L. 2010: Trouvailles et trésors monétaires en Belgique. V Province de Brabant et les trouvailles belges non localisées du moyen âge à 1794, Collection Moneta 111