Pierre Corneliskaai

Beschrijving

Op basis van het proefsleuvenonderzoek is het duidelijk dat de twee recentste fases van de gracht van de stadsomwalling zich op deze plaats bevinden. De rand van de gracht van de recentste fase is aangesneden op het centrale grasplein. De rand van de gracht die gedempt is na 1750 is niet aangesneden. Deze valt wellicht te situeren ter hoogte van de gevels van de gebouwen ten zuidoosten van het pleintje.

Er zijn geen sporen aangetroffen van een wallichaam of een weermuur en torens in natuur- en/of baksteen. Deze moeten wellicht eveneens gezocht worden onder de gebouwen ten zuidoosten van het plein

Auteurs: De Maeyer, Wouter
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: SOLVA

Stadsgracht

Datering: 19de eeuw, nieuwe tijd
Typologie: grachten (infrastructuur)

Beschrijving:
De sporen zijn te interpreteren als dempingen, ophogingen en opvullingen van de stadsgracht in verschillende fasen.