Hertogensite 2

Beschrijving

Tijdens het archeologische onderzoek werd een riooltunnel aangetroffen. Voor de wanden van deze tunnel werd deels gebruik gemaakt van 2 oudere muren.

De riooltunnel liep over de gehele lengte van het onderzoeksgebied. De eerste moderne riolering werd vanaf 1859 aangelegd in Londen. Pas aan het einde van de 19de eeuw kregen de eerste Belgische steden gesloten rioolkanalen. Het is evenwel pas na 1950 dat ze vrij algemeen begonnen voorkomen en gebruikt werden.

Voor de wanden van deze tunnel werd deels gebruikt gemaakt van 2 oudere muren. Het meest noordelijke exemplaar van de twee muren (straatkant), betreft allicht de eerste stadsmuur. De tweede muur kent een minder goede bewaring en lijkt volledig in Gobertangesteen opgetrokken geweest te zijn.

Beide structuren zullen in situ bewaard blijven.

Tijdens het onderzoek werden geen vondstmateriaal aangetroffen.