Kasseiweg Wannegem-Ledestraat: uitbreiding

Parochiekerk Sint-Machutus met kerkhof, pastorie met tuin, kasteeldomein, neerhof en deel kasseiweg

Beschrijving

De kasseiwegen Huisepontweg en Wannegemdorp te Wannegem-Lede zijn beschermd als monument op 30-03-1995. Op 24-10-1995 wordt deze bescherming uitgebreid met de Wannegem-Ledestraat. Een laatste deel van de kasseiweg Wannegem-Ledestraat wordt beschermd op 28-03-2002.

Waarden

Uitbreiding: gedeelte van de gekasseide straat, Wannegem-Ledestraat is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

industrieel-archeologische waarde

Kasseiwegen getuigen van een bepaalde, uiterst belangrijke en langdurige fase in de evolutie van infrastructuurwerken in casu de wegenbouw. Om industrieelarcheologische redenen zijn de technische kenmerken van langs- en dwarsprofielen, de fundering en afboording van belang.

Kasseiweg Wannegem-Ledestraat

Wannegem-Ledestraat (Kruisem)
De Wannegem-Ledestraat vormt de verbinding tussen de dorpskommen van Wannegem en Lede met verspreide bebouwing in de omgeving van de dorpskernen.