Elzenwalle Brasserie Cemetery

Gemeente Ieper
Deelgemeente Voormezele
Straat Kemmelseweg
Locatie Kemmelseweg zonder nummer (Ieper)

Kemmelseweg zonder nummer, Ieper (West-Vlaanderen)

Deze begraafplaats werd genoemd naar de brouwerij, die tegenover de begraafplaats gelegen was. De begraafplaats is ontworpen door G.H. Goldsmith.

Beschrijving

De Britse militaire begraafplaats Elzenwalle Brasserie Cemetery te Voormezele, is beschermd als monument.

Waarden

Britse militaire begraafplaats Elzenwalle Brasserie Cemetery, is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu historische context en militair-historische waarde:
Begraafplaats door gevechtseenheden aangelegd bij een brouwerij tussen februari 1915 en november 1917. De begraafplaats bestaat in feite uit een verzameling van kleine regimentsbegraafplaatsen, die uit korte rijen bestaan. Nu liggen er 108 Britten en 41 Canadezen begraven.

artistieke waarde, historische waarde

artistieke waarde en historische, in casu architectuurhistorische waarde:
Begraafplaats ontworpen door G.H. Goldsmith. Aan straatzijde wordt de begraafplaats niet omheind, aan de andere zijden is er de typische bakstenen ommuring. Links en rechts van het Cross of Sacrifice vooraan zijn er trapjes om de iets hoger gelegen begraafplaats te betreden. Langs de randen zijn essen aangeplant.