Burgerhuis ontworpen door Jan Tanghe

Gemeente Oostende
Deelgemeente Oostende
Straat Euphrosina Beernaertstraat
Locatie Euphrosina Beernaertstraat 21B (Oostende)

Euphrosina Beernaertstraat 21B, Oostende (West-Vlaanderen)

* Euphrosina Beernaertstraat nr. 21 B. Functionalistisch rijhuis naar ontwerp van architect J. Tanghe (Oostende) van ca. 1957. Beschermd als monument bij M.B. van 6/09/2002.Volgens oude foto stond hier oorspronkelijk een 19de-eeuwse woning met oudere kern van 1791 aangegeven door muurankers. Gezinswoning met drie bouwlagen en terugwijkende bovenste verdieping uitgevend op zonneterras, onde

Typologieburgerhuizen
Stijlmodernisme
Dateringna WO II

Beschrijving

De bescherming als monument omvat het functionalistisch burgerhuis uit circa 1957, ontworpen door Jan Tanghe.

Het rijhuis is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

in casu architectuurhistorische waarde: als zijnde een functionalistisch rijhuis van circa 1957, uitzonderlijk te Oostende, naar ontwerp van architect J. Tanghe (Oostende). Het getuigt van een strakke vormbeheersing gekoppeld aan een doordachte indeling. De oorspronkelijke gevelpolychromie was het resultaat van de samenwerking tussen de architect en meesterglazenier M. Martens (Sint-Andries - Brugge).