Parochiekerk Sint-Trudo: orgel

Gemeente Peer
Straat Sint Trudostraat
Locatie Sint Trudostraat (Peer)

Parochiekerk Sint-Trudo

Sint Trudostraat zonder nummer, Peer (Limburg)

Door een kerkhof ten noorden en ten oosten omgeven en deels door klimop begroeid neoromaanse kerk; van 1879.

Het orgel in de Sint-Trudokerk te Wijchmaal, is beschermd als monument.

Waarden

Het orgel in de Sint-Trudokerk van Wijchmaal is beschermd als monument omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde, historische waarde

Dit orgel is een functioneel werkstuk dat optimaal zijn sociaal-culturele rol vervult in harmonie met het gebouw waarin het zich bevindt. De historische waarde ligt in het belang van het vroeg 19de-eeuwse materiaal, maar ook de degelijke renovatie door het gerenommeerde atelier Pereboom & Leyser draagt bij tot de waarde.