Oorlogsgedenkteken

Gemeente Tervuren
Straat Kerkstraat
Locatie Kerkstraat zonder nummer (Tervuren)

Oorlogsgedenkteken en vrijheidslinde

Kerkstraat zonder nummer, Tervuren (Vlaams-Brabant)

Vrijheidslinde met ervoor het oorlogsmonument van beeldhouwer R. Blondiau met bronzen beeld door Van de Capelle, ingehuldigd op 19 augustus 1923.

Opgaande linde als vrijheidsboom Tervuren

Kerkstraat zonder nummer (Tervuren)

De vrijheidsboom, een Hollandse linde, bevindt zich bij het tijdens het interbellum opgerichte oorlogsgedenkteken. De boom werd in 1830 aangeplant als herinnering aan de Belgische Onafhankelijkheid.

Beschrijving

Oorlogsgedenkteken, gevormd door een in brons gegoten, triomferende soldaat, oprukkend met hoog geheven vlag en geplaatst op een sokkel die het middenaccent vormt van een ietwat lagere, halfronde en in witte natuursteen uitgewerkte gedenkmuur.