Beschermd cultuurhistorisch landschap

Park van Lint

Park van Lint

De bescherming als landschap omvat het park van Lint.

Het park van Lint is beschermd als landschap omwille van het algemene belang gevormd door de:

esthetische waarde

Het is een voorbeeld van een parkaanleg in Engelse landschapsstijl met de bijhorende karakteristieke constructies. De variatie van open (waterpartijen, gras- en hooilandjes) en gesloten (beboste zones, boomgroepen en bebouwingen) structuren vormen een harmonisch geheel. Ook de in het park voorkomende gebouwen maken deel uit van die aanleg (gezichten en opbouw).

wetenschappelijke waarde

Die waarde wordt gevormd door de dendrologische waarde van de bomenverzameling en de vegetatiekundige waarde van de hooiland- en bosflora die in grote delen van het park voorkomen.

Park van Lint

Koning Albertstraat (Lint)
Het park van Lint werd kort na 1923 aangelegd in Engelse landschapsstijl rondom het in dezelfde periode gebouwde neoclassicisitsche kasteel Lindenhof.

Is de omvattende bescherming van

Kasteel Lindenhof

Koning Albertstraat 41-43 (Lint)
Bescheiden vierkant kasteeltje; rechthoekige conciërgewoning, koetshuis en oranjerie. Omringend ommuurd landschapspark met omlopende vijver.