Architectenwoning Jacques De Weerdt

Beschrijving

Bouwmeesterswoning van Jacques De Weerdt, waarvoor bouwaanvraag van 30 juli 1897, precies één dag na de aanvraag voor een gelijkaardige woning Arthur Sterckstraat nummer 10.

Enkelhuistype, combinatie van lijst- en trapgevel in eclectische stijl met neo-Vlaamserenaissance-inslag. Drie traveeën en twee bouwlagen op sokkelvormende kelderverdieping met breuksteen, hogerop parement van grijze baksteen en natuursteen; centraal balkon met gebombeerde ijzeren leuning; getrapte dakkapel tussen leuke houten kroonlijstjes en tegelpanelen van het fries.

• Gemeente-archief Berchem, 0.1/5, dossier 7, 30 juli 1897.
  • VANHOVE B., De Art Nouveau-architektuur in het Antwerpse: een doorsnede, Licentiaatsverhandeling Rijksuniversiteit Gent, 1978, p. 85.

Auteurs :  Plomteux, Greet