Muziekzaal Sint-Cecilia of Bonanza

Beschrijving

Zogenaamd "Muziekzaal St.Cecilia" of "Bonanza" volgens uithangborden. Hoekcomplex van vijf traveeën + één travee + dertien traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen), uit de eerste helft van de 19de eeuw. Verankerde baksteenbouw. Witbeschilderde lijstgevel met afgeschuinde hoektravee uitlopend op spitsboognis met overstek; gecementeerde plint, blauwbeschilderd en met rondboogvormige kelderopeningen bij nummer 21. Laatst genoemde met behouden gevelordonnantie. Rechthoekige vensters (19de-eeuws houtwerk), deur en koetspoort onder roodbeschilderde strek op de begane grond; verdwenen luiken. Rondboogvormige bovenvensters onder meer blinde. 19de-eeuws houtwerk. Bewaring van enkele schuiframen; geprofileerde tussendorpels; radvormige roedeverdeling in het boogveld gevat in roodbeschilderde omlijsting doorlopend over de penanten. Storende recente voorgevel van nummer 22, voorheen met analoge gevelordonnantie. Hoekhuis nummer 20 bewaart aan pleinzijde een blind rondboogvenster tussen twee rechthoekige, doch oorspronkelijk rondboogvormige bovenvensters; gewijzigde begane grond. Beverenstraat nummer 2 met rechthoekige muuropeningen (19de-eeuws houtwerk); voorheen beluikte benedenvensters.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi