Neogotisch burgerhuis gedateerd 1909

Beschrijving

Neogotisch burgerhuis met laag ommuurd voortuintje. Dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok parallel aan de straat, mechanische pannen), gedateerd 1909 door middel van muurankers. Baksteenbouw met gebruik van Euvillesteen voor kruis- en bolkozijnen van de rechthoekige muuropeningen. Neogotische gevelordonnantie als variante op laatgotishe trapgevel van huis eertijds "De Valk" van 1624: twee trapgevels gemarkeerd door skelet van Brugse traveeën met traceerwerk in vensterboogvelden en op borstwering; rechts trapgevel met valk als topstuk. Voorts, minder lokaal gemspireerde neogotische elementen. Erker met drielicht op begane grond links. Zijtrapgevels; links, Madonna met kind op console onder pinakelvormig hoekbaldakijn op bovenverdieping.

Links, korfboogvormige koetspoort onder borstwering met kantelen.

Auteurs: Delepiere, Anne Marie; Lion, Mimi