erfgoedobject

Stadswoning Den Haenen Kam

bouwkundig element
ID
206212
URI
https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206212

Juridische gevolgen

Beschrijving

"Den Haenen Kam" werd in 1916 ontworpen door O. Devos als een diephuis van één travee en vier bouwlagen onder een pannen zadeldak. De gevel wordt gekenmerkt door het decoratieve spel van natuurstenen speklagen, diamantkoppen en schijfmotieven, door drielichten in de bovenbouw met een haast gevelbreed balkon in de derde bouwlaag, en door typisch neorenaissance-elementen, waaronder de geringde pilasters in de hardstenen pui en de geveltop met inzwenkende voluten, een gebroken en een boogfronton, bolmotieven, overhoekse topstukken, en de pseudo-serliana die de zolderverdieping verlicht.

  • Afdeling Ruimtelijke Ordening, Huisvesting en Monumentenzorg Vlaams-Brabant, Archief Monumenten en Landschappen, beschermingsdossier (09.11.1994).
  • Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 76732 (bouwvergunning 17.10.1916).

Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten.
Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie
Datum:
De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)


Relaties


Je kan deze pagina citeren als: Inventaris Onroerend Erfgoed 2024: Stadswoning Den Haenen Kam [online], https://id.erfgoed.net/erfgoedobjecten/206212 (geraadpleegd op ).

Beheerder fiche: Stad Leuven

Contact

Heb je een vraag of opmerking over deze fiche? Meld het ons via het contactformulier.