Bewaard vooroorlogs, in 1875 opgetrokken burgerhuis dat de hoek bepaalt met de Bogaardenstraat. Van het dubbelhuistype, met drie bouwlagen en vier traveeën onder een leien schilddak met latere dakkapellen, markeert het pand door zijn streng uitziende neoclassicistische lijstgevel: bepleisterd, met ruime verwerking van arduin, een duidelijke aflijning tussen beneden- en bovenbouw, en een gevelhoog kettingverband als hoekbegrenzing.
Overeenkomstig de denivellering van de straat, een in hoogte afnemende sokkel met getraliede keldergaten. De rechthoekige muuropeningen zijn beneden gevat in een bandomlijsting: de verdiepte en uitgewerkte houten deur is voorafgegaan door een steektrap en omkaderd door spiegels in de dagvlakken; de lekdrempels van de vensters rusten op bewerkte consooltjes. De bovenvensters zijn gevat in een geriemde ooromlijsting: een centraal verbonden balkon met decoratieve ijzeren leuning en zware voluutconsoles accentueert de bel-etage deurvensters. Voorts karakteristiek panelendecor onder de bovenste vensters, over de zijgevel doorlopende fries met spiegels en bedekte steigergaten onder de dito houten kroonlijst met casementen en klossen boven tandlijst. Sobere bakstenen, in één travee geopende zijgevel en dito achtergevel met twee traveeën; tuinmuur, deels aangepast in de Bogaardenstraat en omlopend in de Willemsstraat.
Stadsarchief Leuven, Modern Archief, dossier 28008 (bouwvergunning 25.06.1875).
Bron: MONDELAERS L. & VERLOOVE C. met medewerking van VAN ROY D., VAN DAMME M. en MEULEMANS K. 2009: Inventaris van het bouwkundig erfgoed, Provincie Vlaams-Brabant, Leuven binnenstad, Herinventarisatie, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen VLB2, onuitgegeven werkdocumenten. Auteurs: Verloove, Claartje; Mondelaers, Lydie Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)