Van een eenheidsbebouwing van zeven neoclassicistische woningen (9-21), bleef er slechts één gaaf bewaard en dat is op huisnummer 11. De huizenrij werd in 1886 ontworpen door architect Emile Wauters in opdracht van de Société de l’Est. De "Société anonyme pour la construction du quartier de l'Est d'Anvers" werd opgericht in 1881 voor de ontwikkeling van de wijk Zurenborg. Emile Wauters is een van de meest actieve bouwmeesters in de wijk, hoewel hij er zelf niet gaat wonen. Hij is tevens vanaf 1886 aandeelhouder van de maatschappij. In zijn oeuvrelijst staan voorbeelden van burgerhuizen in alle gangbare neostijlen van die tijd. Hier kiest hij voor het neoclassicisme, de stijl die het meest populair is bij het burgerlijke publiek van die tijd. Woningen in deze stijl van drie traveeën en twee tot drie bouwlagen vormen de standaard burgerwoning uit deze periode.
Op het gevelplan in het bouwdossier zien we hoe hoge woningen (twee en een halve bouwlagen; nummers 11,15,19) en lagere (twee bouwlagen; nummers 9, 13, 17, 21) huizen elkaar afwisselen. Doorlopende kordonlijsten zorgen voor eenheidswerking. Alle hebben ze een zadeldak en drie traveeën, bij de hogere huizen bevindt de deur zich aan de rechterkant, bij de kleinere aan de linkerkant. De eerstgenoemde huizen hebben een geaccentueerde middentravee door een balkon op consoles en langgerekt venster met een sluitstuk. Alle muuropeningen werden omlijst op de eerste verdieping. In 2013 zijn de panden met de nummers 13, 17 en 21 zwaar verbouwd, nummer 15 is volledig gedecapeerd. De nummers 9, 11 en 19 zijn relatief goed bewaard, met nummer 11 als gaaf bewaard, representatief voorbeeld.
Het huis telt drie traveeën en twee en een halve bouwlaag onder zadeldak. Bepleisterde en witgeschilderde lijstgevel, met kroonlijst op klossen en met tandfries en hardstenen plint. Imitatievoegen op de begane grond, kordonlijsten en doorlopende onderdorpels. Regelmatig geplaatste rechthoekige muuropeningen die op de verdiepingen geprofileerd omlijst zijn. De centrale travee is geaccentueerd door een deurvenster met balkon, op consoles en met ijzeren leuning. Schrijnwerk bewaard.
- Stadsarchief Antwerpen, Bouwdossiers, 1886 # 1185.