Gelegen naast de toegang van het Hof van Coolhem; flankerende lindebomen.
Rechthoekige kapel onder pannen zadeldak, naar het patroon van de tweede helft van de 18de eeuw opgericht in 1828 na de afbraak van het Sint-Bernardusklooster, mogelijk met hergebruikt materiaal. Beraapte lijst- en puntgevels met gepikte plint en spitsboogvenstertjes, achtergevel met rondboogluikje. Spiegelboogdeur in arduinen omlijsting met gepolychromeerd Onze-Lieve-Vrouwebeeldje in bekronend nisje.
Bepleisterd en beschilderd interieur met houten gemarmerd altaar met in rondboognis een beeld van Sint-Bernardus, ter vervanging van het oorspronkelijk beeld van albast (gestolen in 1973).
Bron: DE SADELEER S., KENNES H., PLOMTEUX G. & STEYAERT R. 1995: Inventaris van het cultuurbezit in België, Architectuur, Provincie Antwerpen, Arrondissement Mechelen, Kanton Puurs, Klein-Brabant, Bouwen door de eeuwen heen in Vlaanderen 13n3, Brussel - Turnhout. Auteurs: Steyaert, Rita Datum: De tekst wordt ter beschikking gesteld door: Agentschap Onroerend Erfgoed (AOE)
Aanvullende informatie
De kapel ligt op een driehoekig gekasseid perceel aan een kruispunt bij de historische toegangsweg naar de voormalige Sint-Bernardusabdij. Langs weerszijden van de kapel werd een opgaande linde aangeplant als kapelboom.
Atlas van de Buurtwegen, opgesteld naar aanleiding van de wet op de buurtwegen van 10 april 1841, schaal 1:2.500 (overzichtsplannen schaal 1:10.000).