Burgerhuis met trapgevel

Beschrijving

Opvallend smal diephuis van twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (Vlaamse pannen). Neobarok getinte trapgevel (5 treden + topstuk) van 1877. Verankerde baksteen met bepleisterde onderbouw en gebruik van zandsteen voor aanzet- en sluitstenen van ontlastingsbogen, omlijstingen vensters en ornamenten als kraagstenen en mascarons. Overkragende bovenverdieping op rondboogfries met kraagstenen. Rechthoekige muuropeningen; bovenvensters met doorgetrokken negblokken en dito onderdorpels van arduin; deur met arduinen buitentrap. Geveltop: rondboogopening.

• Stadsarchief, Bouwvergunningen, nr. 94/1877.
  • DEVLIEGHER L. 1975: De huizen van Brugge, Kunstpatrimonium van West-Vlaanderen 2-3, Tielt, 378.