Afsluitingshaag van gele kornoelje bij voormalige moestuin

inventaris landschappelijk erfgoed \ houtige beplanting met erfgoedwaarde

Deelgemeente Aalst
Straat Erberstraat
Locatie Erberstraat 6 (Sint-Truiden)

• Inventarisatie tuinen en parken in Limburg. Deel 1. (geografische inventarisatie: 1994 - 2003).

Beschrijving

Een representatieve oude haag van gevlochten gele kornoelje (Cornus mas) schermt het moestuinperceel dat opklimt tot einde 18de eeuw aan de straatkant af. De tuin ligt ten zuiden van de hoeve Goessens met gebouwen uit de eerste helft van de 18de en het einde van de 19de eeuw. Deze moestuin, nu hoogstamboomgaard, is reeds op het Primitief kadasterplan genoteerd.

• Kadasterarchief Limburg, Primitief kadaster Sint-Truiden, afdeling XV (Aalst), sectie B, 1840-1843.

Bron: DE MAEGD C. & VAN DEN BOSSCHE H. 2003: Historische tuinen en parken van Vlaanderen. Inventaris Limburg. Deel 1: Gingelom, Halen, Herk-de-Stad, Nieuwerkerken, Sint-Truiden, Brussel, Agentschap RO-Vlaanderen. Onroerend Erfgoed.

Auteurs: De Maegd, Christiane & van den Bossche, Herman