Pastorie van de Sint-Nicolaas en -Dionysiusparochie

Beschrijving

De eerste vermelding van een pastorie, gelegen naast de kerk, dateert van 1624. Het huidige gebouw dateert uit derde kwart 19de eeuw, en werd in 1890 gerestaureerd naar ontwerp van M. Christiaens (Tongeren). Alleenstaand dubbelhuis van drie traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak. Licht verhoogde begane grond; hardstenen plint. Bakstenen lijstgevel met hoekpilasters en middenrisaliet met puntgevelvormig dakvenster. Rechthoekige vensters met hardstenen lateien en lekdrempels. Rechthoekige deur in hardstenen omlijsting met riemprofiel, op neuten. Tegen de linkerzijgevel een recente aanbouw.

• SIMENON G., Visitationes archidiaconales archidiaconatus Hasbaniae in diocesi leodiensi ab anno 1613 ad annum 1763, Luik, 1939, pagina 265 .